Do sredine idućeg tjedna bit će izliveni zidovi na oba bazena (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Iako je kiša u početku pravila probleme, radovi na gradskim bazenima u Požegi idu planiranom dinamikom. Trenutačna situacija s pravom obećaje da ćemo se na novim požeškim bazenima kupati već sredinom srpnja.

– Svakodnevno obilazim gradilište i redovito održavamo koordinaciju s izvođačem radova. U ovom trenutku izvođač radova pojačava ekipu i držimo se svih planiranih rokova. Kiša nam je stvarala probleme u fazi zemljanih radova. Gradilište je konfigurirano tako da se paralelno može izvoditi više radova i za sada sve ide po planu – rekao nam je gradonačelnik Vedran Neferović.

Ovih se dana polažu cijevi te grade objekti u kojima će biti sustav za filtraciju, zatim objekt u kojem će biti sanitarni čvorovi, svlačionice i prostor za ugostiteljstvo.

-Do sredine idućeg tjedna bit će izliveni svi zidovi na oba bazena. Ostaje faza mirovanja i sušenja nakon čega ide završni sloj – najavio je gradonačelnik Neferović.

Nastave li se radovi ovakvom dinamikom, Požega će, nakon više od 60 godina, dobiti gradsko kupalište na kojem će zasigurno pozavidjeti mnogi drugi gradovi.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije