Do ožujka 2020. godine zgrada Policijske uprave zasjat će u novom ruhu: Nakon 40 godina obnavlja se fasada, mijenja stolarija, postavljaju nove instalacije…..

Autor: DK

Bilo je i vrijeme da se nakon 40 godina zgrada Policijske uprave požeško-slavonske u Runjaninovoj ulici obnovi i uredi. Kroz sve te godine odrađivali su se samo oni nužni radovi, a sada će se temeljito urediti i obnoviti.

Radovi se izvode i trebali bi dovršeni do kraja ožujka 2020. godine. Vrijednost radova je nešto više od 5,87 milijuna kuna, odnosno 7,34 milijuna kuna sa PDV-om koji će obuhvatiti obnovu fasade, postavljanje nove aluminijske stolarije, elektro-instalaterske radove u samoj zgradi, izmjenu instalacija, postavljanje nove, obnovu krova na dvorani uz zgradu te zamjenu postojeće kotlovnice.

Iznos bespovratnih sredstava je 3,22 milijuna kuna odnosno 4,02 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Uz obnovu zgrade Policijske uprave Ministarstvo unutarnjih poslova investira i u obnovu zgrade Policijske postaje Požega, koji su radovi pri završetku, trebali bi biti dovršeni u narednih 10-ak dana. Od ukupne vrijednosti, 380 tisuća kuna, MUP za obnovu Policijske postaje Požega iz svog proračuna izdvaja 40 posto, a preostali dio iz proračuna grada Požega. Podsjetimo u rujnu prošle godine sporazum o tom sufinanciranju u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao je ministar dr. sc. Davor Božinović, dok je u ime grada Požege svoj potpis stavio gradonačelnik Darko Puljašić u nazočnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova Cvjetka Obradovića, predsjednika Gradskog vijeća Požege, prof.dr.sc. Željka Glavića i načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Željka Grgića.

To nije kraj ulaganja MUP-a na područje Požeštine. Priprema se energetska obnova i zgrade Policijske postaje Pleternica. Kako doznajemo izrađena je projektna dokumentacija i nastavlja se s daljnjim aktivnostima na tome zahvatu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: