Do lokalnih izbora još pola godine: Stranke anketama pokušavaju doći do najboljeg kandidata

Autor: D.K.

POŽEGA – Više od pola godine nas dijeli od lokalnih izbora. Na lokalnoj političkoj sceni još uvijek bez velikih političkih predstava. Tu i tamo osvane poneki jumbo plakat. No, koliko god se činilo da je situacija mlaka i da potencijalni kandidati miruju, očito nije tako. Krenule su telefonske anonimne ankete koliko smo zadovoljni trenutačnom situacijom u gradu Požegi, odnosno njezinim razvojem u posljednje tri godine. No, od ovih općenitih pitanja daleko su zanimljivija ona gdje se trebate izjasniti koga biste željeli za budućeg gradonačelnika Požege i požeško-slavonskog župana.

Među imenima ponuđenih kandidata za gradonačelnika su uz trenutačnog Vedrana Neferovića još i Zdravko Ronko, Darko Puljašić, Dražen Pekčec, Nino Smolčić, Mario Pilon i Predrag Livak.

Među kandidatima za župana se ovaj puta uz Franju Lucića, Alojza Tomaševića i Davora Hušku našla i HDZ-ova uzdanica Antonija Jozić.

Hoće li doista navedene osobe biti kandidati za gradonačelnika i župana, pokazat će vrijeme.
Ono što je sasvim izvjesno je to da stranke izbor čelnih ljudi ne prepuštaju slučaju kao i to da u HDZ-u ima puno onih koji bi se željeli vidjeti na nekoj od ove dvije pozicije.

Uz bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Zdravka Ronka koji u odnosu na sve spomenute, ruku na srce, ima najviše političkih utakmica u nogama, u utrku će čini se i neki koji su se pozicija u lokalnoj vlasti domogli kroz iglene uši.

Na rezultatima ovakvih anketa zasigurno će se slagati i kampanja. Kandidati nakon što se izbore za vlastitu poziciju unutar svoje stranke, znat će na kojeg se protivničkog kandidata trebaju najviše i na koji način fokusirati.

Foto: Ilustracija, total-croatia-news.com

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot