Do lokalnih izbora još pola godine: Stranke anketama pokušavaju doći do najboljeg kandidata

Autor: D.K.

POŽEGA – Više od pola godine nas dijeli od lokalnih izbora. Na lokalnoj političkoj sceni još uvijek bez velikih političkih predstava. Tu i tamo osvane poneki jumbo plakat. No, koliko god se činilo da je situacija mlaka i da potencijalni kandidati miruju, očito nije tako. Krenule su telefonske anonimne ankete koliko smo zadovoljni trenutačnom situacijom u gradu Požegi, odnosno njezinim razvojem u posljednje tri godine. No, od ovih općenitih pitanja daleko su zanimljivija ona gdje se trebate izjasniti koga biste željeli za budućeg gradonačelnika Požege i požeško-slavonskog župana.

Među imenima ponuđenih kandidata za gradonačelnika su uz trenutačnog Vedrana Neferovića još i Zdravko Ronko, Darko Puljašić, Dražen Pekčec, Nino Smolčić, Mario Pilon i Predrag Livak.

Među kandidatima za župana se ovaj puta uz Franju Lucića, Alojza Tomaševića i Davora Hušku našla i HDZ-ova uzdanica Antonija Jozić.

Hoće li doista navedene osobe biti kandidati za gradonačelnika i župana, pokazat će vrijeme.
Ono što je sasvim izvjesno je to da stranke izbor čelnih ljudi ne prepuštaju slučaju kao i to da u HDZ-u ima puno onih koji bi se željeli vidjeti na nekoj od ove dvije pozicije.

Uz bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Zdravka Ronka koji u odnosu na sve spomenute, ruku na srce, ima najviše političkih utakmica u nogama, u utrku će čini se i neki koji su se pozicija u lokalnoj vlasti domogli kroz iglene uši.

Na rezultatima ovakvih anketa zasigurno će se slagati i kampanja. Kandidati nakon što se izbore za vlastitu poziciju unutar svoje stranke, znat će na kojeg se protivničkog kandidata trebaju najviše i na koji način fokusirati.

Foto: Ilustracija, total-croatia-news.com

Komentiraj: