Do kraja svibnja osposobljavanje za lovnike i prvi pregled mesa divljači

Autor: Jelenko Topić

Pred novu lovnu sezonu lovci na području Požeško-slavonske županije obavljaju pripreme prije svega radeći na provjeri lovačkog oružja i gađanja. Po važećim zakonskim propisima sve aktivnosti  koje se provode po lovno-gospodarskim osnovama za pojedina lovišta obavezno se dostavljaju u središnju lovnu evidenciju čega se ovdašnje udruge i drugo lovozakupnici striktno pridržavaju. Ovih dana lovišta obilazi i nadležni inspektor državnog inspektorata, a u lovištima gdje je boravio nije imao primjedbi na rad lovaca. Njegov obilazak i kontrola rada se nastavljaju.

Većina udruga održale su skupštine provodeći epidemiološke mjere, a predstoje takvi  skupovi u još nekoliko udruga. Pored toga u Požegi i Pakracu završeno je ocjenjivanje trofeja divljači za prošlu lovnu sezonu.

-Tijekom ovog mjeseca predstoji nam osposobljavanje lovaca za prvi pregled mesa divljači i lovnike – ističu predsjednik i dopredsjednik Lovačkog saveza županije Branko Bertelović i Denis Milošević.

Na traženje članica saveza oko 20 kandidata poći će 10. i 11. svibnja u objekte Hrvatskog lovačkog saveza u Podgariću na osposobljavanje za lovnike. Osposobljavanje za prve pregled mesa divljači i produljenje licenci  bit će 15. svibnja u Požegi i 22. svibnja u Pakracu, a predavač će biti doktor  veterinarske medicine Hrvoje Korov. To će se provesti pod epidemiološkim mjerama, a očekuje se da će nazočiti oko 40 osoba iz lovačkih društava požeškog i pakračkog kraja.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88