Djevojčice i dječaci sviraju tambure u istom sastavu (foto)

KUTJEVO / SOVSKO JEZERO – Nikol Zorić svira drugi basprim, berdu Boris Zorić, prim Antonio Zorić, kontru Vjekoslav Josipović i prvi basprim Blaž Barišić, a svi oni zajedno čine tamburaški sastav Sanjari iz Kutjeva, koji je nedavno proslavio prvi rođendan na Sovskom jezeru uz 40-ak rođaka, prijatelja i ljudi koji im pomažu na bilo koji način u njihovom radu i probitku.

Sastav uskoro nastupa Dječjem festivalu „Cvjetići glazbe 2015.“ u Pleternici i zaželimo im uspjeha i odličan nastup. Za njihov dosadašnji rad i sve bolju svirku zaslužan je njihov učitelj Robert Vojvodić Bekrija, nekadašnji opjevač i svirač legendarnog sastava „Bekrije“ iz Požege.

 Za Uskrs su po drugi puta posjetili svoje drage prijatelje u Domu za odrasle mentalno oštećene osobe u Sapni kod gospođe Snježane Bošković. Susret sa tim dragim ljudima im uvijek velika radost, a zahvalni su im na prelijepo provedenom danu.

Najmlađi tamburaški sastav spreman je za cjelovečernju svirku, što su uspješno pokazali na 1. Festivalu kulenove seke u velikoj, te Sarmijadi u Požegi.

Mladi perspektivni sastav ponikao je iz tamburaškog orkestra Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu. Kako je poznato prva generacija iz tog orkestra su kutjevačke „Garavuše“, pa možemo očekivati da su im Sanjari nasljednici. Orkestar je vodio gospodin Robert Vojvodić, a on ih i danas podučava u radu sastava. Nastali su prije dvije godine, pred godinu dana “pojačani” su sa dva člana koji su učili svirati u čaglinskoj školi. Svakim danom su sve bolji i često se pojavljuju na kulturno-umjetničkim manifestacijama od kojih možemo izdvojiti dječji festival “Cvjetići glazbe“ u Pleternici, Vincelovo kod poznatog vinara Vlade Krauthakera, te na svim većim priredbama u Kutjevu zadnjih godinu dana. Nedavno su sudjelovali na tradicionalnoj 9.Kobasicijadi u Donjem Miholjcu, te u Velikoj i Požegi ostavivši više nego dobar utisak.
Sastavu se povremeno priključuje mlada solo pjevačica Martina Barišić koja je pravo osvježenje uz tamburaše. Najmlađi član sastava ima 13, a najstariji 15 godina.

Ako nastave raditi na kvaliteti sviranja i pjevanja kao do sada, za dvije ili tri godine Sanjari bi mogli biti među najboljima naše glazbene scene.

Foto: Mirko Cenbauer

0 Comment

Send a Comment