Dječji tjedan u Pleternici: Raznolik program za djecu i najmlađe ali i one koji se tako osjećaju

Autor: DK

PLETERNICA – Brojna događanja za one najmlađe i koji se tako osjećaju bit će upriličena u prigodi obilježavanja Dječjeg tjedna u Pleternici u organizaciji Društva naša djeca. Na tiskovnoj konferenciji, na kojoj je bila nazočna pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, njen zamjenik, Domagoj Katić i Renata Matičević, predsjednica Društva naša djeca predstavljen je raznolik i zanimljiv program.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Grad Pleternica je od 2011. godine “Grad prijatelj djece” u najavi Dječjeg tjedna naglasila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić dodajući kako je od tada grad Pleternica preuzeo na sebe organizaciju te manifestacije koja se obilježava u prvom tjednu listopada.

-U tom tjednu svaki dan imamo organizirane određene aktivnosti za našu djecu a nastojimo da u programu uvijek imamo nešto novo. Tako ćemo ove godine prvi puta imati predstavu Gradskog kazališta Požega, u utorak 3.listopada i to u tri termina a djeca će ju moći pogledati besplatno – dodala je gradonačelnica Jozić.

Detaljnije je samu manifestaciju predstavila predsjednica Društva naša djeca Renata Matičević koja započinje u nedjelju, 1.listopada 2017. godine svetom misom, na kojoj će biti zaziv Duha svetog na svu djecu i školarce.

Renata Matičevi, predsjednica Društva naša djeca Pleternica

-Nizom aktivnosti u tijeku dječjeg tjedna nastojat ćemo skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Otvorenje je u ponedjeljak uz povorku djece koja polaze osnovnu školu, vrtić, igraonice i dječjih udruga. Međutim, ove godine ćemo raditi na otvorenju ono što djeca najviše vole, igrat ćemo se i to na sportsko-rekreacijskom centru Slavije. Jedna od novina ove godine nam je susret djece i odraslih, odnosno druženje koje ćemo organizirati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici na temu “Što se čini i što se još može činiti kako bi život djece u lokalnoj zajednici bio što kvalitetniji” – ističe Renata Matičević pozivajući sve udruge, roditelje, pedagoške djelatnike da se pridruže obilježavanju dječjeg tjedna i izraze svoje ideje o aktivnostima vezanim uz djecu.

-Isto tako, pozivamo osobe koje posjeduju određene vještine i znanja koje bi htjeli prenijeti djeci i podučiti ih nečemu ili se uključiti u projekte namijenjene djeci zaključila je Renata Matičević.

Izjava za medije povodom Dječjeg tjedna u Pleternici:

Dječji tjedan organizira Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice zajedno s Društvom naša djeca Pleternica.

Društvo naša djeca Pleternica putem svojih aktivnosti provodi i projekt prijavljen na natječaj Požeško-slavonske županije.

Tijekom dječjeg tjedna nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Ove godine Dječji tjedan ćemo započeti već u nedjelju, odnosno ići ćemo ususret Dječjem tjednu svetom misom i Zazivom Duha Svetoga za školsku djecu. Dječja sveta misa održat će se u 9,30 sati.

U ponedjeljak nas očekuje otvorenje Dječjeg tjedna, ove godine na ŠRC Slavija, gdje ćemo otvoriti dječji tjedan i dan provesti onako kako to djeca najviše vole, a to je u igri. Za djecu će biti organizirane različite igre u kojima će moći sudjelovati. također, očekuje nas i sjednica novog saziva Djčjeg gradskog vijeća u ponedjeljak.

U utorak organizirat ćemo druženje djece i odraslih, u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica na temu Što se čini i što se još može činiti kako bi život djece u lokalnoj zajednici bio što kvalitetniji, te ovim putem pozivamo sve udruge, roditelje, pedagoške djelatnike, volontere da nam se pridruže i izraze svoje ideje o aktivnostima vezanim uz djecu. Pozivamo i osobe koje posjeduju vještine i znanja koje  bi željeli prenijeti djeci ili ih podučiti nečemu, ili se jednostavno uključiti kao volonteri u aktivnosti s djecom.

U utorak u 18,00 sati nas očekuje i animirani film Čarolija usnulog zmaja, a u petak u 19 sati igrani film za djecu i mlade Čudesne zvijeri i kako ih pronaći u hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

Ove godine Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice u goste su pozvali i Gradsko kazalište Požega s predstavom Drvo bajki koje će se održati u utorak za djecu preškolske dobi i učenike nižih razreda kao poklon za njihov tjedan.

Osim aktivnosti za djecu, u DV Tratinčica održat će se predavanje za roditelje u četvrtak u 16 sati o Prehrani predškolaca magistre nutricionizma, Arijane Penava i Loše držanje kod djece – posljedice i prevencija Luke Dokozića, fizioterapeuta.

U srijedu nas očekuju razne radionice u prostoru knjižnice gdje će udruge predstaviti svoj rad – likovne radionice, pričaonice, djeca će moći zaplesati s mažoretkinjama ili u KUD-u, zaigrati društve igre.

Organizirat ćemo i jedno krtko natjecanje u igranju igrica na tabletima s naglaskom na tome kako ograničiti tu aktivnost tijekom dana.

U subotu nas očekuje Dječji sajam – sajam dječjih udruga tijekom kojeg će se održavati radionica izrade nakita za djevojčice kojom ćemo obilježiti Međunarodni dan djevojčica, izložba radova Igraonica Hrvatskog ženskog društva (koja će se tijekom cijelog tjedna moći vdjeti u knjižnici) te brojne dječje nastupe.

U nedjelju vas pozivamo da se prdružite u šetnji i izletu do izvora Brizna i Draginec na druženje i igru.

Još jednom pozivamo djecu i roditelje da se u što većem broju uključe u aktivnosti koje će za njih odvijati u ovom najveselijem tjednu u godini.

Zahvaljujem se gradonačelnici i gradu Pleternici koji podupiru i podržavaju obilježavanje Dječjeg tjedna s ovako velikim programom.

Renata Matičević,

predsjednica Društva naša djeca Pleternica

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: