Dječja iskustva sa zračnicom okrunio gađanjem na velikim natjecanjima

Autor: Jelenko Topić

Među mlađim lovcima Lovačkog društva Šijak iz Požege je 37-godišnji Josip Milković Joka, automehaničar iz sela Blacko, vlasnik autoservisa Joka. U lovstvu je unazad četiri godine iako je odmalena zavolio streljaštvo koje ga i sada „okupira“ tijekom slobodnog vremena.

-Kao dijete sam koristio zračnu pušku, no i lov mi je zanimljiv, tako da su mi to sada dva velika hobija – priča nam Josip dok neumorno radi u svome autoservisu i dodaje da mu je žao što nema više slobodnog vremena kako bi se posvetio dvjema ljubavima. Često ide u lov u druga društva na području Požeško-slavonske i susjednih županija jer tvrdi da voli boravak i kretanje u prirodi, pogotovo kada se druži sa drugim ljudima. Sin Ivan koji polazi završni razred Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici već se često pridružuje ocu pogotovo kada polazi na streljačka natjecanja.

-Disciplina lovački karabin mi je najdraža, no taj sport je dosta skup jer su visoke cijene pušaka i potrebne opreme, ali i streljiva – ističe Milković koji gotovo svakog vikenda odlazi na natjecanja u udruge na području Slavonije, a može se pohvaliti i sve boljim rezultatima.

Ove godine je po prvi puta bio član ekipe Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na Državnom prvenstvu. Među više od 80 lovaca osvojio je treće mjesto na revijalnom natjecanju u disciplini vepar u pokretu, a  na županijskom natjecanju bio je pojedinačno treći.

-Nastavit ću i nadalje uporno trenirati kako bi napredovao i postigao još bolje rezultate – kaže Milković. Priznaje da u lovstvu mnogo znače iskusni ljudi.

-Stariji lovci nama mladima mnogo pomažu jer nas usmjeravaju i primjerom pokazuju ako se što radi tijekom provođenja svih aktivnosti u lovištima – zaključio je naš sugovornik uz opasku da je njihovo dugogodišnje iskustvo korisno za sve u lovačkim udrugama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek