Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dječja iskustva sa zračnicom okrunio gađanjem na velikim natjecanjima

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dječja iskustva sa zračnicom okrunio gađanjem na velikim natjecanjima Požega.eu | Dječja iskustva sa zračnicom okrunio gađanjem na velikim natjecanjima

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Među mlađim lovcima Lovačkog društva Šijak iz Požege je 37-godišnji Josip Milković Joka, automehaničar iz sela Blacko, vlasnik autoservisa Joka. U lovstvu je unazad četiri godine iako je odmalena zavolio streljaštvo koje ga i sada „okupira“ tijekom slobodnog vremena.

-Kao dijete sam koristio zračnu pušku, no i lov mi je zanimljiv, tako da su mi to sada dva velika hobija – priča nam Josip dok neumorno radi u svome autoservisu i dodaje da mu je žao što nema više slobodnog vremena kako bi se posvetio dvjema ljubavima. Često ide u lov u druga društva na području Požeško-slavonske i susjednih županija jer tvrdi da voli boravak i kretanje u prirodi, pogotovo kada se druži sa drugim ljudima. Sin Ivan koji polazi završni razred Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici već se često pridružuje ocu pogotovo kada polazi na streljačka natjecanja.

-Disciplina lovački karabin mi je najdraža, no taj sport je dosta skup jer su visoke cijene pušaka i potrebne opreme, ali i streljiva – ističe Milković koji gotovo svakog vikenda odlazi na natjecanja u udruge na području Slavonije, a može se pohvaliti i sve boljim rezultatima.Ove godine je po prvi puta bio član ekipe Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na Državnom prvenstvu. Među više od 80 lovaca osvojio je treće mjesto na revijalnom natjecanju u disciplini vepar u pokretu, a  na županijskom natjecanju bio je pojedinačno treći.

-Nastavit ću i nadalje uporno trenirati kako bi napredovao i postigao još bolje rezultate – kaže Milković. Priznaje da u lovstvu mnogo znače iskusni ljudi.

-Stariji lovci nama mladima mnogo pomažu jer nas usmjeravaju i primjerom pokazuju ako se što radi tijekom provođenja svih aktivnosti u lovištima – zaključio je naš sugovornik uz opasku da je njihovo dugogodišnje iskustvo korisno za sve u lovačkim udrugama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.