Dječak Šimun Kovačević prva je beba rođena u 2022. godini s područja grada Požege

Autor: S.P.

Šimun Kovačević, drugo dijete u obitelji Katarine i Igora Kovačevića iz Požege prva je beba rođena u 2022. godini s područja grada Požege. Šimun je rođen 10. siječnja u 20,25 sati, a majci Katarini, uz prigodne darove, danas je čestitao gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.

Nakon deset dana čekanja, grad Požega dobio je prvu bebu u 2022. godine. Jučer u 20,25 sati rodio se dječak Šimun Kovačević, drugo dijete u obitelji majke Katarine i oca Igora Kovačevića iz Požege. Porod je prošao dobro, a malog Šimuna kod kuće nestrpljivo čeka osmogodišnji brat Lovro rekla nam je mama Katarina.

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić posjetio je danas Opću županijsku bolnicu Požega te darivao novorođenu bebu i majku u društvu ravnatelja bolnice dr. sc. Ivana Vukoje i voditelja Službe za ginekologiju i porodništvo dr. Domagoja Dokozića. Mali Šimun prva je beba na području grada Požege i sedma beba na području Požeško-slavonske županije u ovoj godini. Njegovo rođenje razlog je za slavlje, ali nameće i ozbiljnije propitivanje demografske politike.

“Deset dana je predugo, dugo smo čekali prvu ovogodišnju bebu. Naravno, ne mora to biti pokazatelj za cijelu godinu. Ali, obzirom na značajno manji broj poroda nego u nekim ranijim godinama, pogotovo do 2000.te godine, ovo je ipak jedan znak da ima sve manje djece, da nam stanovništvo stari te da je potrebno po tom pitanju, i s razine Grada i s nacionalne razine učiniti određene poteze da se ta situacija promijeni. Vlada RH potiče mlade obitelji svojim mjerama, a i Grad ima svoje mjere, no očito to nije dovoljno i potrebno je učiniti više, uložiti više napora kako bi okrenuli taj trend dok još imamo priliku te kako bi interes za potomstvom bio veći nego je sada.” rekao je gradonačelnik dodajući: “Šimunu i njegovim roditeljima čestitam dolazak na svijet. Želim mu da djetinjstvo i ostatak života provede lijepo i sretno i po mogućnosti u Požegi.”

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot