Djeca radosna, gradonačelnik ponosan: “Ovo je najbolje uloženih 15,2 milijuna kuna u mom životu” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Tko je čekao taj je i dočekao. Novi požeški Dječji vrtić je svečano otvoren u kojem su stvoreni svi preduvjeti za odgoj najmlađih sugrađana od jasličke do vrtićke skupine. Vrtić se prostire na tri tisuće četvornih metara kapaciteta za 200 mališana koji kao takav izgleda kao velebno zdanje s kojim će u svakom slučaju biti zadovoljni kako oni najmanji korisnici, a tako i njihovi roditelji. Prostorno i opremom je vrtić uređen za pet jasličkih i isto toliko vrtićkih jedinica. U vrtićkoj grupi će biti od 20 do 25, a u jasličkoj do 15 mališana. Iznos kompletnog uređenja popeo se s 11,8 milijuna kuna na 15,2 milijuna kuna.

Svoje veliko zadovoljstvo nije mogla skriti ravnateljica Dječjeg vrtića Sanda Lukić koja je u svom pozdravu gostima i uzvanicima istakla kako je za nju ali sve zaposlenike, djecu i roditelje današnji dan radostan.

-Radostan je danas dan i za sve one, a ima ih mnogo koji surađuju s nama i koji s nama dijele isti cilj, a to je da djecu kvalitetno pripremimo za život i da im pružimo sretno djetinjstvo. Sigurna sam da je današnji dan radostan i za našeg gradonačelnika koji se istinski trudio da ovaj vrtić ima sve ono što treba imati vrtić 21 stoljeća. U ovom novom objektu na koji smo čekali 49 godina djeca i zaposleni će imati sve ono što iziskuje moderan odgoj i obrazovanje predškolske djece. Osim 10 soba dnevnog boravka koje zadovoljavaju zahtjeve pedagoškog standarda u ovom vrtiću omogućeno je djeci da se razvijaju na svim poljima. U multifunkcionalnoj dvorani u kojoj se sada nalazimo djeca će moći razvijati svoje fizičke potencijale kao i kulturne potrebe kroz predstave, igrokaze i priredbe koje ćemo im omogućiti. Vrtić ima i modernu kuhinju, praonicu rublja, u svim sobama omogućen pristup internetu, a velika je pozornost stavljena i na sigurnost djece. Vanjski prostor opremljen igralima omogućit će djeci kvalitetan boravak na zraku. Ovaj prostor bit će sigurna sam poticaj i njihovim odgojiteljicama da kod djece, kako su i do sada činili potiču sve ono što će u konačnici imati skladan i uravnotežen razvoj djeteta te sigurno poticajno i sretno djetinjstvo – rekla je ravnateljica Sanda Lukić izrazivši zahvalnost svima onima koji su sudjelovali u tom velikom projektu, a najviše osnivaču gradu Požegi.

-Hvala i našim donatorima Glazbenoj školi Požega na čelu s gosp. Alenom Kovačevićem koja nam je donirala pijanino uz kojeg će naša djeca razvijati svoje glazbene potencijale i gosp. Nini Smolčiću donatoru televizora koji će nam koristiti u edukativne svrhe. Hvala i mojim zaposlenicima koji su u uređenje ovih prostora uložili puno vremena i unijele svoje srce u ovaj prostor i udahnule mu dušu kako bi bio dostojan onih koji su svima nama najvažniji i zbog kojih smo danas tu, a to su djeca. Briga za djecu ulaganje je u budućnost, na njima ostaje svijet i onoliko koliko mi danas uložimo u njih tako će nam oni jednog dana vratiti. Ljudi koji ulažu u djecu nemaju straha od budućnosti. Hvala i svima vama što ste došli biti s nama na ovaj za nas veliki dan – dodala je ravnateljica Lukić.

Uz gradonačelnika Darka Puljašića i njegove zamjenike te predsjednika požeškog Gradskog vijeća prof.dr.sc. Željka Glavića na svečanosti su između ostalih bili, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević sa suradnicima, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Željko Jakopović, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, općinski načelnici Velike, Kaptola, Čaglina i Brestovca, Vlado Boban, Mile Pavičić, Dalibor Bardač i Zdravko Mandić te predstavnici javnih tvrtki, županijskih i gradskih ustanova i institucija, predstavnici policije, kulturnih i društvenih institucija, predstavnici udruga i dr.

Razlog za zadovoljstvo imao je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH

-Čast mi je što sam završio jedan projekt koji je počeo moj prethodnik, a meni je pripala čast da ga mogu završiti. Dugo smo razmišljali i promišljali kako i gdje. Smatramo da kao odgovorna vlast u ovom gradu moramo pružiti našim sugrađanima pristojne uvjete za život a najmlađima da mogu pristojno odrastati. Mi brinemo o našim sugrađanima, a najviše o onima najvažnijima, a to su naša djeca. Možemo pričati o milijunima koji su potrošeni, ali oni su kvalitetno utrošeni 15,2 milijuna kuna najbolje uloženih u mom životu u budućnost Požege, Hrvatske, mog grada i moje domovine. Mi smo se pobrinuli da uvjeti ovdje budu primjereni. Sve je to malo potrajalo iz razloga jer smo htjeli da vrtić bude siguran i na mjestu, primjeren i uklopljen u ovaj kvart – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Vrtić je blagoslovio kao i sve djelatnike koji će u njemu raditi i djecu koja pohađaju vrtić požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević koji je rekao kako je lijepo i plemenito djelo privedeno kraju.

-Ovaj vrtić mogao je biti završen jer su svi oni koji su na neki način povezani s njime stavljeni u neki odnos s njime i izvršili odnosno ostvarili svoje. Bila je potrebna najprije politička misao gradskih otaca, da se dođe do ideje, a onda doći do novca i dobrog arhitekta te izvođača. I kad ste poslagali sve te odnose i sve što je potrebno, evo ti zdanja. Vrijedno je ovo zdanje staviti u još jedan odnos i to onaj s Bogom – rekao je biskup Škvorčević.

Glazbenici Glazbene škole Požega izveli su prigodne točke kao i djeca vrtića koja su oduševila goste i uzvanike.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek