Dirljivi susreti korisnika i njihovih najmilijih na proslavi Dana obitelji u Domu za starije osobe Ljeskovica: „U današnje vrijeme obitelj se znatno izmijenila jer ubrzani tempo života ne ostavlja previše da bismo jedni drugima uputili dovoljno toplih riječi, pogleda, pažnje i razumijevanja“ /FOTO/

Autor: D.K.

Gotovo 30 godina u Domu za odrasle osobe Ljeskovica obilježava se Dan obitelji koji je kao takav poseban u godini za sve korisnike te ustanove, kada brojna braća, sestre, roditelj, kumovi i prijatelji posjete svoje najmilije koji su u toj ustanovi iz ovoga ili onoga razloga.

Uz korisnike doma, koji se posebno trude i pripremaju za taj dan i svi radnici te ustanove ulože puno toga i izvan radnog vremena kako bi za taj dan pripremili nešto posebno da on u što ugodnijoj atmosferi bude proslavljen.

Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane korona virusom ovogodišnjem obilježavanju Dana obitelji u živopisnom kraju Požeške kotline, okruženi Dilj gorom i Krndijom proslavi je prethodilo je služenje euharistijskog slavlja kojeg je predvodio mjesni čaglinski župnik vlč. Milan Klobučar nakon koje je bio upriličen zabavno glazbeni program na kojem su sudjelovali učenici čaglinske osnovne škole i članovi tamburaškog orkestra.

Na proslavi su uz ravnateljicu Doma za starije osobe Ljeskovica Radu Matoš između ostalih bili i članica Upravnog vijeća te ustanove Slađana Švajda i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

Riječi dobrodošlice je uputila ravnateljica Doma koja je na početku naglasila kako se svi rado prisjećamo lijepih trenutaka jer je obitelj temelj današnjeg društva.

-Obitelj je temelj današnjeg društva. Iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju se ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima. U današnjem vrijeme pod utjecajem društvenih promjena i obitelj se znatno izmijenila jer ubrzani tempo života ne ostavlja previše da bismo jedni drugima uputili dovoljno toplih riječi, pogleda, pažnje i razumijevanja. Rijetko tko ima vremena posvetiti se sebi i obitelji te je zbog toga važno prisjetiti se koliko je danas ova karika u našim životima značajna – naglasila je ravnateljica Matoš dodajući kako su svi pozvani da proslave povezanost, ljubav i zajedništvo što čini osnovu svake obitelji.

-Zajedništvo korisnika i radnika i u našoj ustanovi se pokazalo moćnim oružjem kojim smo se oduprli svim izazovima i nedaćama, a posebno unazad dvije godine pojavom epidemije. Tom pojavom morali smo zatvoriti sva vrata našim korisnicima , tako i spriječiti dolaske njihove obitelji u našu ustanovu, Bilo je to za njih, a i za sve nas i vas novo, teško i nepredvidivo razdoblje puno neizvjesnosti i straha kojeg smo nadam se ostavili iza sebe – dodala je ravnateljica Matoš koja je naglasila kako su svi korisnici dio obitelji svih zaposlenika.

-Danas se o našim korisnicima na vrlo težak, mukotrpan i human način brine više od stotinu vrijednih radnika kojima se ovom prilikom zahvaljujem na predanom radu i vjernosti ovoj ustanovi. Trudimo se omogućiti što bolje uvjete za život kako bi im što kvalitetniji život dostojan čovjeka. Zahvaljujem se i svim članovima našeg Upravnog vijeća na svakoj podršci, razumijevanju i izvrsnoj suradnji. Također se zahvaljujem i načelniku općine Čaglin Daliboru Bardaču i njegovoj podršci i suradnji koja je na zavidnoj razini – zaključila je ravnateljica Rada Matoš uz zahvalu na svemu i župniku Klobčaru.

Druženje korisnika doma i njihovih obitelji je nastavljeno uz ručak kojeg su pripremile vrijedne ruke kuharskog osoblja na čelu s njihovim šefom Mariom Švajdom.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek