Dijelu požeških policajaca nije odobreno umirovljenje zbog potreba službe, a angažirana su i četiri umirovljenika

Autor: Jelenko Topić

Poznato je da policijski službenici zbog beneficiranog radnog staža mogu znatno ranije otići u mirovinu od zaposlenika nekih drugih zanimanja. Stoga nas je zanimalo u kojoj mjeri oni traže odlazak u mirovinu iz Policijske uprave požeško-slavonske, te koliko njih je dobilo zatraženo odobrenje za odlazak iz službe.

-Prestanak službe sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba ukupno je u 2019. godini zatražilo deset policijskih službenika, godinu dana kasnije pet, te protekle godine šest službenika – odgovorila nam je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Svakako je zanimljivo vidjeti odluku nadležnih o podnijetim zahtjevima policijskih službenika za umirovljenje. 

-Odobren je prestanak službe, odnosno doneseno je rješenje o prestanku službe za policijske službenike iz Policijske uprave požeško-slavonske u 2019. godini za devet policijskih službenika, nadalje u  2020. godini za četiri, te prošle godine za 5 policijskih službenika – ističu u ovoj Policijskoj upravi.

Potrebe službe su jedini razlog za ne udovoljavanje zahtjevima za prestanak službe s pravom na mirovinu sukladno navedenom Zakonu, a u Policijskoj upravi požeško–slavonskoj nakon prestanka službe s pravom na mirovinu, angažirana su četiri umirovljena policijska službenika u svojstvu pričuvnih policijskih službenika.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88