Požega.eu

DIDA JOZO LEDIĆ ZAKORAČIO U DEVETO DESETLJEĆE ŽIVOTA: Zajedno imaju 160 godina

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | DIDA JOZO LEDIĆ ZAKORAČIO U DEVETO DESETLJEĆE ŽIVOTA: Zajedno imaju 160 godina Požega.eu | DIDA JOZO LEDIĆ ZAKORAČIO U DEVETO DESETLJEĆE ŽIVOTA: Zajedno imaju 160 godina

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

-Supruga Slavica i ja zajedno imamo 160 godina života - izjavio je u šali Jozo Ledić na proslavo 80. rođendana - te dodao – Ona je također nedavno proslavila 80 godina života. Ova obljetnica bio je povod za okupljanje brojne obitelji i prijatelja. Did Jozo, kako ga svi zovu od milja, otac je Vlaste Pandžić, vlasnice požeške tvrtke Alles i Anđelka, poznatog požeškog gastronoma i kuhara.

Dida Jozu znamo kao omiljenog šefa voznog parka požeške tvornice Zvečevo gdje je proveo cijeli radni vijek. Jedan je od troje djece Ivana Ledića koji je početkom prošlog stoljeća došao iz Imotskog, poput mnogih Kikaša u Slavoniju prodajući štofove i razne sitnice te švercao duhan i kremenje. Trgujući u Poljanskoj nije mogao odoljeti ljepoti Marije Matošević koju je ubrzo oženio i ostao u sretnom braku. Obitelj se neprestano povećava pa dida Jozo ima petoro unučadi i do sad devetoro praunučadi.

Svečanost je održana u Vili Enjingi na Venju koju vodi sin Anđelko, a bila je uvod u njeno skoro otvorenje kao mini velnes centra i teretane sa salom za domjenke. Vila raspolaže sa 14 ležaja. Iz nje se vidi cijela požeška kotlina kao na dlanu te obronci planine Motajica u susjednoj Bosni i Hercegovini, pogled je koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kao priliči, svečanost je protekla u pjesmi, plesu i veselju. Nazdravljalo se šampanjcem i drugim pićima, a na stolu brojna birana jele koja su pripremili Anđelko i njegova supruga Rada. Za svirku je bio zadužen duo Dare i Tome.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.