Devet pjevačkih zborova nastupilo na 18. Glazbenim susretima umirovljenika Požeško-slavonske županije /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Matica umirovljenika općine Kaptol bila je u dvorani Sara u Požegi domaćin 18. Glazbenih susreta umirovljenika Požeško-slavonske županije koji su okupili  pjevačke zborove sa više od 150 izvođača iz devet matica  umirovljenika u općinama i gradovima toga kraja tj. svi osim zbora Pakrac-Lipik.

Predsjednik Matice umirovljenika ove županije Ivan Ronta uputio je pozdravne riječi sudionicima, te zahvalu Požeško-slavonskoj županiji i općini Kaptol koji su bili pokrovitelji priredbe.

-Umirovljenici su izuzetno aktivni, te provode brojne aktivnosti, a potpora im neće i nadalje izostati – kazao je u ime domaćina načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić. Glazbene susrete je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

-Održavanjem ove smotre ona ulazi u svoju punoljetnost čime pokazujete dugogodišnji kontinuirani rad svojih udruga – istakao je u ovoj prigodi dožupan Neferović.

Svaki pjevački zbor nastupio je sa po tri pjesme, a umirovljenici skupine „Ledena berba“ iz Velike izveli su vlastite skladbe sa svoja tri albuma koja su snimili i objavili. Oni, te još nekoliko zborova imali su i glazbenu pratnju, dok je domaćine umirovljenike Kaptola pratio tamburaški orkestar tamošnje Osnovne škole Vilima Korajca pod ravnanjem Ane Šmitpeter. Kaptočani će ovu županiju predstavljati na predstojećim državnim glazbenim susretima u Križevcima, a dirigirat će im Valentina Šmitpeter.

Nakon nastupa sudionicima su dodijeljene zahvalnice, te još županiji i općini Kaptol, a priredbu je zatvorio kaptolački načelnik Mile Pavičić.

Nakon toga tijekom druženja blizu 400 umirovljenika nastupio je ženski  tamburaški sastav „Liberta“ iz Kaptola,  te glazbena skupina „Gold“ pod vodstvom Ivana Đurića-Šljive.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: