Deset komfornih ležaja OPG Blašković ponudilo za prenoćište, a slavonski doručak čine domaći proizvodi iz seoskih domaćinstava /FOTO/

Autor: D.K.

Uz dosadašnje nasade aronije pokraj Jakšića s kojih proizvode sok sa ekološkom oznakom Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Blašković iz Pleternice proširilo je djelatnost. U objektu svoga sjedišta u glavnoj pleterničkoj ulici Ivana Šveara na broju 8 uredili su i opremili smještajne kapacitete sa deset suvremenih i komfornih ležaja namijenjenih za prenoćište.

Za taj zahvat odobrena im je potpora od 50 tisuća eura iz europskih fondova i to kroz mjeru razvoja nepoljoprivrednih djelatnosti u obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima(OPG).

-Počeli smo 2013. godine sadnjom aronije, kasnije smo je prerađivali u sok, a prije dvije godine  krenuli smo preuređivati i opremati prostore tako da sada raspolažemo sa po dvije trokrevetne i jednokrevetne sobe, te jednom dvokrevetnom – kaže vlasnik OPG-a Đuro Blašković. Supruga Jasminka izrazila je zahvalnost roditeljima koji su ih usmjerili na ovakav razvojni put dajući im stalnu podršku.

U ovu poduzetničku priču uključili su i nekoliko proizvođača domaćih proizvoda u domaćinstvima požeškog kraja pomoću kojih gostima nude tradicionalni slavonski doručak sa kulenom, kulenovom sekom, domaćim kruhom, sirevima i drugim autohtonim delicijama. Zasada su u to uključeni OPG Boić Mislav sa prirodnim sokovima, Etno kuća  Bello sa kulenom, OPG Anita Nekić sa medom i kozjim sirom, OPG Danica Toman sa pekmezima, OPG  Hruška sa slaninom i kulenovom sekom, OPG Marija Ribičić sa kravljim sirom i Luks commerce sa domaćim keksićima, dok uskoro ovu ponudu namjeravaju proširiti asortimanom vina niz vinara ovog kraja.

[FAG id=278605]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek