Deset komfornih ležaja OPG Blašković ponudilo za prenoćište, a slavonski doručak čine domaći proizvodi iz seoskih domaćinstava /FOTO/

Autor: DK

Uz dosadašnje nasade aronije pokraj Jakšića s kojih proizvode sok sa ekološkom oznakom Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Blašković iz Pleternice proširilo je djelatnost. U objektu svoga sjedišta u glavnoj pleterničkoj ulici Ivana Šveara na broju 8 uredili su i opremili smještajne kapacitete sa deset suvremenih i komfornih ležaja namijenjenih za prenoćište.

Za taj zahvat odobrena im je potpora od 50 tisuća eura iz europskih fondova i to kroz mjeru razvoja nepoljoprivrednih djelatnosti u obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima(OPG).

-Počeli smo 2013. godine sadnjom aronije, kasnije smo je prerađivali u sok, a prije dvije godine  krenuli smo preuređivati i opremati prostore tako da sada raspolažemo sa po dvije trokrevetne i jednokrevetne sobe, te jednom dvokrevetnom – kaže vlasnik OPG-a Đuro Blašković. Supruga Jasminka izrazila je zahvalnost roditeljima koji su ih usmjerili na ovakav razvojni put dajući im stalnu podršku.

U ovu poduzetničku priču uključili su i nekoliko proizvođača domaćih proizvoda u domaćinstvima požeškog kraja pomoću kojih gostima nude tradicionalni slavonski doručak sa kulenom, kulenovom sekom, domaćim kruhom, sirevima i drugim autohtonim delicijama. Zasada su u to uključeni OPG Boić Mislav sa prirodnim sokovima, Etno kuća  Bello sa kulenom, OPG Anita Nekić sa medom i kozjim sirom, OPG Danica Toman sa pekmezima, OPG  Hruška sa slaninom i kulenovom sekom, OPG Marija Ribičić sa kravljim sirom i Luks commerce sa domaćim keksićima, dok uskoro ovu ponudu namjeravaju proširiti asortimanom vina niz vinara ovog kraja.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »