DERVIŠAGA SLAVI SVOJE BRANITELJE

Autor: Jelenko Topić

DERVIŠAGA – Udruga hrvatskih branitelja ovog mjesta povodom  Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja organizirala je tradicionalnu svečanost sa 7. Memorijalnim nogometnim turnirom u čast poginulih i preminulih branitelja Dervišage.

Velečasni Josip Krpeljević služio je misu u župnoj crkvi Svetog Kuzme i Damjana u Kuzmici. Izaslanstva udruge branitelja Dervišage, te grada i županije položili su vijenac i  upalili lampione na groblju svetog Martina u Dervišagi.

-Ovo nije samo obilježavanje Oluje nego i tradicionalna sportska manifestacija. Sedmi turnir po redu znači nam jako puno jer se sastanemo i odamo počast svima onima koji su poginuli, ne samo u Oluji nego od početka Domovinskog rata -istaknuo je Tomislav Hajpek, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz Dervišage. On je župniku Krpeljević uručio zahvalnicu za suradnju jer on uskoro iz ove župe odlazi na novu dužnost.

Tijekom poslijepodneva i večeri održava se malonogometni turnir na kojemu sudjeluje petnaestak ekipa, a žitelji Vidovaca i Dervišage odmjerit će snage u potezanju užeta.

Organizatori su uz malonogometno igralište u Dervišagi postavili šator sa ugostiteljskom ponudom i domaćim specijalitetima, a za cjelovečernji zabavno-glazbeni program pobrinuli su se članovi OK banda.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije