Dejan Radanac iz Slavonskog Broda pobjednik požeškog polumaratona Aurea fest 2016. (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P.

POŽEGA – U sklopu Aurea festa danas je održan drugi Aurea fest Požega polumaraton. Start i  cilj je bio na Trgu Sv. Trojstva, a u polumaratonskoj utrci dužine 21,1 kilometar te u utrci građana u dužini od 8,5 kilometara  natjecalo se ukupno oko 120 trkačica i trkača.Ukupni pobjednik polumaratona je Dean Radanac iz Slavonskog Broda koji je oborio prošlogodišnji rekord i postavio novi ( 1 sat 16 minuta i 13 sekundi).

“Ove godine utrka ima međunarodni karakter jer uz trkače iz hrvatskih gradova poput Zagreba, Splita i drugih, imamo prijavljene trkače iz Bosne i Hercegovine, Srbije te dva trkača iz Njemačke i Švicarske. Svake godine smo zadovoljniji, svake godine si postavljamo više ciljeve i nastojimo okupiti što više trkača i od ove trke napraviti da stvarno bude sportsko-festivalskog karaktera. Stoga ove godine imamo na nekolko punktova i glazbenike koji će živom glazbom pozdraviti trkače a nakon toga imat ćemo i zajedničko druženje,” rekao je dopredsjednik Atletskog kluba Požega Hrvoje Jagetić.

Ukupni pobjednik polumaratona Dean Radanac iz Slavonskog Broda koji je oborio prošlogodišnji rekord i postavio novi ( 1 sat 16 minuta i 13 sekundi), drugom mjesto osvojio je Marko Zetović iz Belišća  i Nikola Biter iz Zagreba. Kod žena pobjednica polumaratona je Mariana Čegar Lukić iz Apatina, drugo mjesto osvojila je Maja Bonačić iz AK “Perpetuum mobile” iz Zagreba, a treće Marijana Švajda iz Požege. Pobjednik na stazi u dužini od 8,5 kilometara je Matija Crnković iz Osijeka, Marko Ljevar, Hrvoje Držić, a među ženama pobjednica je Nives Zebić iz Garešnice, druga je Sandra Privšek iz Osijeka, a treća Kristina Dumančić.

Nagrade i priznanja ukupnim pobjednicima te pobjednicima po dobnim kategorijama uručio je direktor Aurea festa Ivan Bunjevac.Polumaraton je održan u organizaciji Atletskog kluba Požega i u sklopu Cestovnog kupa Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: