Davorski tamburaši Satir veselom svirkom i odabirom pjesama oduševili brojne gledatelje u Pješačkoj zoni /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Prvoga dana Aurea festa 2019. među brojnim štandovima vinara i obiteljskih gospodarstava na pozornici u požeškoj Pješačkoj zoni nastupili su vrsni tamburaši Satir iz Davora.

Pokazali su dio svoga izuzetno  bogatog repertoara, ponajprije odabrane autorske pjesme koje su za njih napisali brojni skladatelji i tekstopisci kroz proteklih tridesetak godina. Njihov  nastup brojna publika, koja je to pratila, kao i oni koji su tu bili u šetnji, toplo je primila, te ih nagradila bogatim pljeskom.

Uz vlastite pjesme, ponajviše u duhu tradicionalne glazbe slavonskog podneblja, ovih šest tamburaša izveli su i niz poznatih tamburaških pjesama drugih izvođača, kao i  dio popularnih skladbi na ovim prostorima počevši od onih starih koje su postale evergrini pa do novijih pjesama popularnih pjevača uključujući i neke iz zemalja okruženja.

Bila je to ugodna i vesela večer za dobru zabavu i opuštanje, no ipak se ne možemo oteti dojmu da je bilo korisnije njihov nastup smjestiti na glavnu festivalsku pozornicu tim prije što je prethodni program na središnjem trgu bio završen.

Članovi tamburaškog sastava Satir aktivno se bave tamburaškom glazbom od 1993. godine. Do sada su objavili četiri albuma koji su imali izuzetno dobar odaziv kod ljubitelja tamburaške glazbe:
“Ide jesen, idu svatovi”, “Pisma s ćoška”, “Šokac sam bio i ostao sine”, te „Godine su da se broje“ nazvan po njihovoj najpopularnijoj pjesmi od osnivanja sastava.

Oni su inače česti gosti u požeškom kraju, a već 5. rujna sudjelovat će na Trgu bećarca u Pleternici na snimanju HTV-ovog serijala Lijepom našom pod dirigentskom palicom urednika i voditelja Branka Uvodića.

Foto: D. Mirković [FGAL id=260951]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: