Darovitost vidovačkih učenika prepoznao HEP i Narodni radio

VIDOVCI – Danas se Područna škola Antuna Kanižlića u Vidovcima ponovila sa četiri nova računala koja su svojim radom i upornošću zaslužili i dobili “mali genijalci te škole”.

U sklopu akcije “Za naše male genijalce” HEP je u suradnji s Narodnim radijem, od 23. ožujka do 12. travnja 2015. organizirao nagradnu igru na koju su se mogle prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj, a uz prijavu bilo je potrebno priložiti video uradak kojim će učenici pokazati da su upravo njihovoj školi potrebna nova računala.

Zaprimljeno je preko 100 valjanih prijava osnovnih škola diljem Hrvatske, a odabrane su škole koje nemaju niti jedno računalo ili imaju velik broj učenika po računalu i koje se većinom nalaze na područjima od posebne državne skrbi RH, među kojima se našla i Područna osnovna škola u Vidovcima.

-Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti sve vas u ime učenika i djelatnika OŠ Antuna Kanižlića Požega. Dobro došli u Područnu školu Vidovci. Pozdrav i velika zahvala HEP-u i Narodnom jer su baš oni doprinijeli današnjoj sreći i radosti. Ponosni smo što ste od pristiglih video uradaka na natječaju prepoznali darovitost naših učenika i nagradili ih. Ostat ćete nam u lijepom sjećanju – rekla je u pozdravnom govoru Barica matijević, učiteljica razredne nastave u Područnoj školi u Vidovcima.

Na svečanom dodjeljivanju bili su nazočni uz zamjenika gradonačelnika Požege Darka Puljašića i djelatnike škole član Uprave HEP-a Saša Dujmić, direktorica Sektora za razvoj proizvoda i usluga u HEP-u Vlatka Kamenić – Jagodić te predstavnici Narodnog radija.

Član Uprave HEP-a Saša Dujmić.

-Drago nam je što smo sudjelovali u ovoj akciji a posebno nam je zadovoljstvo što je i vaša škola sudjelovala na natječaju i dobila mogućnost da ova mala djeca dobiju informatičku opremu. Slična akcija će biti uobičajena i provodit će se svake godine koja je samo jedna u nizu kojom pomažemo u školstvu i obrazovanju naših mališana  – rekao je član Uprave HEP-a Saša Dujmić.

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega, Područna škola Vidovci  ima 88 učenika koji nemaju niti jedno računalo na raspolaganju što će im uveliko pomoći u informatičkom obrazovanju.

0 Comment

Send a Comment