Darko Puljašić nepravomoćno osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine

Autor: D.K.

Županijski su u Slavonskom Brodu izrekao je, između ostalih, bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću presudu za kaznena djela u slučaju “Cesarićeve dvorane”. Podsjetimo, na temelju krivotvorene isprave i lažiranih troškova, Gradu Požegi je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU isplatilo oko milijun kuna.

U to vrijeme Puljašić je bio gradonačelnik Požege, saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a. Gradonačelničku funkciju odradio je do isteka mandata, iz saborskih je klupa ekspresno udaljen, a daljnje članstvo u HDZ-u ni u jednom mu trenutku nije bilo upitno.

Za krivotvorenja službene i poslovne isprave izrečena je kazna zatvora od jedne godine, a za kazneno djelo prevare, jedna godina i dva mjeseca.

Za navedena kaznena djela određena mu je jedinstvena kazna od dvije godine. Puljašić bi, prema izrečenoj kazni, u zatvoru trebao provesti godinu dana dok mu je druga godina godina preinačena u uvjetnu kaznu u trajanju od tri godine.

Na izrečenu presudu moguća će biti žalba višem sudu.

Inače, protiv Puljašića se vodi još jedan sudski postupak u aferi s tajno snimljenim razgovorima vezanim uz namještanje poslova energetske obnove.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek