Darko Puljašić kandidat HDZ-a za požeškog gradonačelnika!?: Ulazi u borbu sa četiri nezavisne liste te SDP-om i MOST-om!?

Autor: DK

POŽEGA – Kako istječu rokovi tako se zahuktava situacija oko kadroviranja u HDZ-ovim redovima za kandidate koji će biti nositelji za čelna mjesta na predstojećim izborima u jedinicama lokalnih samouprava, gradovima i općinama.

Doznajemo iz naših izvora da su izvjesni i poznati svi kandidati za gradonačelnike i načelnike općina u Požeško-slavonskoj županiji izuzev grada Požege gdje se još uvijek vodi „tiha“ borba za mjesto gradonačelnika, o čemu smo nedavno i pisali, pogledaj ovdje.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da bi na večerašnjem Gradskom odboru HDZ-a grada Požege trebao biti istaknut i predložen kandidat za požeškog gradonačelnika, a ta bi se kandidatura dalje proslijedila prema Županijskom odboru u daljnju proceduru odakle bi svi prijedlozi trebali biti upućeni prema središnjici stranke do 3.veljače 2017. godine. Takvu uputu primili su predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija koju je potpisao sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a koja je jako znakovito napisana.

Iz bliskih izvora požeškog Gradskog odbora HDZ-a doznajemo da će oni kao svog kandidata predložiti Darka Puljašića, aktualnog predsjednika te organizacije, zamjenika požeškog gradonačelnika i ravnatelja požeško-slavonskog Doma zdravlja.

Neslužbeno doznajemo da takvu kandidaturu podržava i čelnik Županijskog odbora Franjo Lucić. Doznajemo i da se razmišljalo, ali i razgovaralo sa još nekim drugim potencijalnim kandidatima za gradonačelničko mjesto koji nisu prihvatili tu „škakljivu“ ponudu.

U svim tim kombinatorikama na lokalnoj razini nigdje se ne pojavljuje ime aktualnog gradonačelnika Požege iako njegovu kandidaturu podupire sam vrh stranke odnosno njezin predsjednik Andrej Plenković, o čemu danas piše u tiskanom izdanju i Jutarnji list.  

Tko god bio da bio kandidat za mjesto gradonačelnika ispred HDZ-a u ruke uzima vrući krumpir jer se preslaguju snage opozicije, kako sa nezavisnom listama tako i sa političkim strankama.

Intenzivno se pripremaju za predstojeće izbore u SDP-ovim redovima čemu u prilog ide održavanje čestih tiskovnih konferencija, a još jedna je najavljena za petak, 27.siječnja 2017. godine. Doznajemo i da se preslaguju kandidati koji će nastupiti ispred MOST-a. Izvjesne su, za sada i tri nezavisne liste, Nine Smolčića, aktualnog predsjednika požeškog Gradskog vijeća te Mire Rašića, nezavisog gradskog vijećnika i lista koju pripremaju branitelji na čelu sa Željkom Kalićem.

Teško je ne povjerovati da se neće pojaviti i još jedna nezavisna lista i to aktualnog požeškog gradonačelnika. Ako on ne prođe kao kandidat ispred HDZ-a razumljivo je da će pokušati pridobiti svoje naklonike i birače preko nezavisne liste i htjeti nastaviti sa započetim projektima.

Biti će borba za svaki glas što će, ako Puljašić na sebe preuzme breme kandidata, biti jako zanimljivo pratiti.

Sve u svemu, požeško bi Gradsko vijeće moglo biti veoma šaroliko što će stvarati veliki problem u slaganju većine u zakonodavnoj vlasti, bez koje tko god da bude gradonačelnik neće moći provoditi sve ono što zamisli, odnosno bez usuglašavanja sa više koalicijskih odnosno političkih partnera. To se pokazalo veoma neučinkovito, gledajući primjere u drugim gradovima.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: