Darko Puljašić: Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena

Autor: S.P.

POŽEGA – Predsjednik Gradskog odbora HDZ Požege Darko Puljašić sa članovima odbora na današnjoj konferenciji za novinare naglasio je kako je požeški HDZ i dalje jedinstven.

-Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena, a pojedine probleme na koje nailazimo rješavat ćemo isključivo unutar stranke – naglasio je Puljašić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ Požege Darko Puljašić naglasio je kako su sazvali konferenciju za novinare radi potvrde jedinstva i čvrstog stava HDZ-a Požege u odnosu na političku situaciju u gradu. Osvrnuo se pri tom na posljednju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se dogodio i unutarstranački incident koji je javnosti dao naslutiti velike lomove u požeškom HDZ-u. Neslaganja nema, tvrdi Puljašić.

-Ovom prilikom izražavam svoje zadovoljstvo odlukom Gradskog vijeća Grada Požege o usvajanju i rebalansa i proračuna za iduću godinu. Time smo još jednom pokazali kako su sva medijska nagađanja o unutarstranačkom neslaganju i mogućnosti rušenja proračuna neistinita i neutemeljena te da gradonačelnik ima podršku Hrvatske demokratske zajednice. Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena, a pojedine probleme na koje nailazimo rješavat ćemo isključivo unutar stranke. Nitko od nas nema pravo staviti svoj osobni interes ili ponos ispred interesa građana koje zastupamo i programa koji HDZ provodi. U trenutku nepotrebnog podizanja tenzija na Gradskom vijeću preuzeo sam odgovornost i zamolio predsjednika Kluba vijećnika HDZ – HSP AS gospodina Borovca da prepusti vođenje, samo ove sjednice, zbog važnosti odluka koje smo na njoj trebali donesti i koje smo donijeli. Stranačka tijela unutar HDZ-a po statutu HDZ-a provest će potrebne radnje te utvrditi da li je na toj sjednici došlo do određenih kršenja ili povreda – naglasio je Puljašić.

Puljašić je ovom prilikom prozvao požeški SDP za licemjerje i jeftini populizam prije i tijekom sjednice Gradskog vijeća.

-HDZ nikada nije bježao iz vijećnica i saborskih klupa kada su donošene važne i odlučne odluke. Jeftini populizam SDP prije sjednice Gradskog vijeća pokazuje licemjerje i potcijenjivanje naših sugrađana jer ti isti nisu tražili referendum kada su pravili cirkus u Baškoj, kada su gradili knjižnicu, muzej, glazbenu školu i mnoge druge odluke koje su pale na teret ovoj vlasti koja ih je uspješno i efikasno rješavala. Naravno, uz jedno vremensko razdoblje od dvije godine za vrijeme vladavine SDP-ove vlade isti  taj SDP požeški debelo pomogao da se raskinu već potpisani ugovori o sufinanciranju i pomaganju te time najbolje govore tko su i što su. Oni su stranka kojoj su europski fondovi i natječaji nešto nepotrebno, a razvoj je stvar koja u njihovom programu ne postoji. Sramotno je napadati HDZ i gradsku upravu da je Ured za europske integracije nepotreban jer nije ostvario svoj cilj. Tu je suprotno zdravoj pameti – rekao je Puljašić.

-Mladi tim koji upravlja ovim gradom tim je Hrvatske demokratske zajednice koja ga je iznjedrila, koja ga je postavila i koja će u svibnju na lokalnim izborima pobijediti u prvom krugu premoćno – zaključio je Puljašić dodajući kako im za to uvjerenje dobar vjetar u leđa daje i vlada HDZ-a kroz svoj program, posebice projekt Slavonija koji osigurava ovom prostoru 20 milijardi kuna – zaključio je predsjednik GO HDZ Požege Darko Puljašić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: