Danima bez telefona i interneta: Mještani ljuti, Grad traži hitnu sanaciju, T-com kabelski vod postavio ilegalno?!

Autor: D.K.

blankPLETERNICA – Već 15 dana mještani Bučke ulice te dijela grada oko industrijske zone u Pleternici i Ivanin dvora su bez interneta. Iako se ovaj problem na prvu i ne čini tako značajnim, stanari navedenih ulica su ogorčeni jer im to prouzrokuje i brojne druge poteškoće.

– Upozorili smo na ovaj probelm, no nitko ne reagira. Sin posao velikim dijelom obavlja putem interneta i sada ima velikih problema zbog toga. Nemamo ni telefonsku liniju niti možemo gledati TV jer imamo MaxTV- kaže nam jedan od mještana. I drugi su nam potvrdili no, ipak, ne žele se fotografirati.

Ljutiti su i gospodastvenici koji imaju tvrtke u tom dijelu Pleternice. Niti oni ne mogu komunicirati sa svijetom punih 15 dana.

Iz Hrvatskih smo voda doznali da su na toj dionici u tijeku radovi. Izvođač radova presjekao je vod koji je tamo Hrvatski telekom, kako tvrdi naš sugovornik, postavio ilegalno. Ne znajući za njega izvođač radova ga je presjekao. O svemu su, dodaje, obavijestili HT te im je obećano da će u što skorijem roku sve biti sanirano i mještani ponovno dobiti internetsku mrežu. No, obećanje – ludom radovanje.

-Od samih početaka problema ukazujemo na ozbiljnost situacije te pokušavamo na razne načine požuriti popravak, nažalost  bez ikakvih pomaka. Nevjerojatna je činjenica da to traje već gotovo dva tjedna i da je bez telefona i interneta industrijska zona tj. poduzetnici. Zanima me hoće li se poduzetnicima i građanima namiriti eventualna šteta koja im je nastala radi usluge koja nije pružena i radi onemogućenog ili otežanog poslovanja. Informacija koju ja imam je da su sve suglasnosti od strane Hrvatskih voda dobivene i da HT sutra moze odraditi popravak. Zašto to nije tako i zašto nemaju osjećaja prema poduzetnicima i stanovnicima koji su danima bez komunikacije ne znam – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Od brze intervencije vidljiv je samo velika, neoznačena i neograđena iskopina koja uz sve probleme predstavlja i opasnost za prolaznike, kako pješake tako i bicikliste.

 blank blank

Komentar na cijelu situaciju zatražili smo i u Hrvatskom telekomu te od čelnika Grada Pleternice. I dok odgovor iz HT-a čekamo, odgovor pleterničke gradonačelnice prenosimo u cijelosti:

Sutra je blagdan pa je jasno da HT ni sutra neće nastaviti s radovima. Kada će to biti, pitanje je na koje Pleterničani željno iščekuju odgovor već puna dva tjedna.

blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića