“Dane jabuka” domišljatošću približavaju učenici i nastavnici Obrtničke škole

Autor: Požega Portal

Izrada velike jabuke 15.10.2014.POŽEGA – Kako bi se ukazalo na važnost uzgoja voća u poljoprivredi, a samim time i jabuka, za što je podneblje Požeštine idealno i ove će se godine 25. i 26. listopada organizirati “Dani jabuke” ovoga puta na prostorima Tehničke škole u Požegi u sklopu koje su i druge srednjoškolske ustanove koje se također uključuju o ovu hvalevrijednu manifestaciju. U sklopu manifestacije biti će organizirana prodaja i izložba starih sorti voća i voćnih proizvoda, meda, kolača od jabuka, opreme za preradu voća i ručnih radova. Raznovrsna ponuda za svakog po nešto i prigoda da se mnogo toga vidi što je mnogima “daleko od očiju”.

Na poseban način za tu manifestaciju uključuju se učenici Obrtničke škole u suradnji sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom Požeško-slavonske županije. Tim povodom kao već dokazani kreativci ilustrirali su “velike jabuke” u Osječkoj ulici na sličan način kao i baju i snašu koji su dočaravali festivalske dane u Požegi. Tako su uz prethodnu ideju nastavnog osoblja izradili konstrukciju od žice a ostalo izradili sve sa platnom i bojama kako bi uradak bio što izvorniji izgledu jabuke.

Cilj ove manifestacije je potaknuti građane na veću konzumaciju jabuka u što se svesrdno uključila učenička ekipa profesorice Katarine Bajt iz grupe nastavnih predmeta tekstilne grupe na Obrtničkoj školi u Požegi koja već ima nove ideje koje će prezentirati i koji će biti vidljivi svim sugrađanima kao neka nova kreativnost.

 

 

 

 

Komentiraj: