Danas Županijski sud odlučuje o (ne)potvrđivanju optužnice protiv požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i drugih!?

Autor: DK

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu 13. siječnja 2020. podnijelo Županijskom sudu u Slavonskom Brodu optužnicu protiv Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, Jasminke Vodinelić, pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje u gradu Požegi, Josipa Lukića, direktora tvrtke L projekt d.o.o. iz Rajsavca i Domagoja Stojakovića, nadzornog inženjera te grada Požege, kao jedinice lokalne samouprave i tvrtke L projekt d.o.o., pravne osobe, doznajemo da će optužno vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu danas odlučivati o njenom (ne)potvrđivanju.

Prema nekim informacijama, na pravno dozvoljene načine podignuta će se optužnica nastojati osporiti te od optužnog vijeća zatražiti izdvajanje nezakonito prikupljenih dokaza i time pokušati dobiti na vremenu i produžiti rok za (ne)potvrđivanje optužnice.

Podsjetimo, optužnica je podignuta protiv prvookrivljenog Darka Puljašića, gradonačelnika grada Požege zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja poslovne isprave iz čl. 279. st. 1. KZ/11 i kaznenog djela subvencijske prijevare iz čl. 258. st. 3. u vezi s čl. 258. st. 1. KZ/11, sve uz primjenu čl. 51. KZ/11; drugookrivljene Jasminke Vodinelić, pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje u gradu Požegi zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja poslovne isprave iz čl. 279. st. 2. KZ/11 i kaznenog djela subvencijske prijevare, iz čl. 258. st. 3. u vezi s čl. 258. st. 1. KZ/11, sve uz primjenu čl. 51. KZ/11; trećeokrivljenog Josipa Lukića, direktora tvrtke L projekt d.o.o. iz Rajsavca i četvrtookrivljenog Domagoja Stojakovića, nadzornog inženjera, zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja poslovne isprave, iz čl. 279. st. 1. KZ/11 te kaznenog djela  subvencijske prijevare pomaganjem, iz čl. 258. st. 3. u vezi s čl. 258. st. 1. te u vezi s čl. 38. KZ/11, sve uz primjenu čl. 51. KZ/11.

Optužnica je podignuta protiv petookrivljene jedinice lokalne samouprave, grada Požege zbog odgovornosti za kazneno djelo krivotvorenja poslovne isprave, iz čl. 279. st. 1. i 2. KZ/11, i kazneno djelo subvencijske prijevare, iz čl. 258. st. 3. u vezi s čl. 258. st. 1. KZ/11, sve u vezi s čl. 3. st. 1. i 2. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, i uz primjenu čl. 51. KZ/11, te protiv šestookrivljenog trgovačkog društva, tvrtke L projekt d.o.o. iz Rajsavca zbog odgovornosti za kazneno djelo krivotvorenja poslovne isprave, iz čl. 279. st. 1. KZ/11 i kazneno djelo subvencijske prijevare pomaganjem iz čl. 258. st. 3. u vezi s čl. 258. st. 1. te u vezi s čl. 38. KZ/11, sve u vezi s čl. 3. st. 1. i 2. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela i uz primjenu čl. 51. KZ/11.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu tereti četvero okrivljenika da su počinili navedena kaznena djela u razdoblju od 14. do 27. prosinca 2017. u Požegi, nakon što je grad Požega s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije sklopio ugovor o sufinanciranju od 24. listopada 2017. kojim se Ministarstvo korisniku toga ugovora (Gradu) obvezalo sufinancirati prihvatljive troškove na potprojektu PI (Rekonstrukcija škole i nadogradnja sportske dvorane) do najvišeg ukupnog iznosa od 1.000.000.00 kuna, isplatom na račun korisnika prema zahtjevu za plaćanje/nadoknadu sredstava za stvarno izvedene radove/izvršene usluge, dostavljenom najkasnije do 11. prosinca 2017., a Grad se kao korisnik obvezao uz svaki zahtjev za plaćanje/nadoknadu sredstava dostaviti financijske i tehničke izvještaje na propisanim obrascima, potkrijepljene valjanim dokazima o izvedenim radovima/izvršenim uslugama. Ugovorom je utvrđeno da protekom 2017. godine financijska obveza Ministarstva temeljem toga ugovora prestaje i da neiskorištena sredstva sufinanciranja neće biti moguće realizirati sljedeće proračunske godine.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: