Danas pojačan nadzor mopeda, motocikala i bicikala

POŽEGA – U suradnji sa slavonskim Policijskim upravama danas će se i na području Policijske uprave Požeško-slavonske provodit preventivno-represivna akcija nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala, kao i kontrola razine buke koju stvaraju mopedi i motocikli.

Tijekom proteklog razdoblja ove godine na području Policijske uprave Požeško-slavonske ukupno je evidentirano 25 prometnih nesreća »dvokotačnih ljubimaca« od čega se tri odnose na mopede, četiri na motocikle i 18 na bicikle doznajemo iz PU Požeško-slavonske.

U prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi nastala je samo materijalna šteta dok su sve prometne nesreće s vozačima motocikla rezultirale s ozlijeđenim osobama, odnosno dvije su osobe teško, a tri lakše tjelesno ozlijeđene.

Također, u 18 prometnih nesreća biciklista samo u dva slučaja nastala je materijalna šteta dok su u 16 nesreća četiri osobe teško, a 11 lakše ozlijeđene.

Navedeni pokazatelji u svakom slučaju opravdavaju provođenje preventivno-represivne akcije što ima za cilj smanjiti prometne nesreće i probuditi svijest vozača kako bi se izbjegle i one teže neželjene posljedice.

(Foto: Ilustracija, net.hr)

0 Comment

Send a Comment