Danas na “prozorčiću” Hrvatskog radija – 2. program od 10,30 sati gradonačelnik Budimir, zamjenik župana Jakopović, obitelj Ribičić, vinari Soldo i Sontachi

Autor: DK

Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega u suradnji s HRT – 2. Program hrvatskog radija domaćin je vrlo popularnoj emisiji „Sunce na prozorčiću“ koja je nastavak u ljetno-turističkom serijalu „Ljeto na drugom“. Emisiju vode više nego popularni voditelji Mirko Fodor i Andro Tomović.

Prvog dana emisija će se emitirati u živo, danas, u četvrtak 5.srpnja od 10,35 do 14 sa iz izdvojenog studija koji će biti smješten na području grada Kutjeva, u restoranu Schon blick u Vetovu.

U emisiji će gostovati ispred Udruge Požeški čuvari baštine, Vladimir Protić, koja je organizator brojnih manifestacija na području Požeštine. U razgovoru o turističkim potencijalima Požeško-slavonske županije nešto će više reći zamjenik župana Željko Jakopović dok će gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir biti sugovornik na nekoliko tema, razvoj turizma, Kuća Graševine, te poticaji za razvoj i otvaranje smještajnih kapaciteta.

Ispred Turističke zajednice grada Kutjeva govorit će Jasmina Kukić koja će se osvrnuti na manifestacije koje se održavaju u prijestolnici graševine, a svoje poljoprivredno gospdarstvo predstavit će Marija Ribičić, najuzornija seoska žena 2016. i njen suprug Ivica koji će nešto više reći o proizvodnji tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda.

O proizvodnji vinskih kapljica progovorit će s voditeljima vinari Soldo i Sontachi u kojem će razgovoru biti riječi i o robinzonskom turizmu na području grada Kutjeva. O svojim pjesmama, posebice onoj “Moja graševina” u emisiji će govoriti Ljerka Šestak. Kakvo bi to bilo javljanje iz Slavnije, a da ne zasviraju tamburaši, a ovoga će puta biti mladi tamburaški sastav De Ghoto Kutjevo.

Dok javljanje i emisija bude najužarenija pripremat će se u kuhinji restorana jela od ribe, fiš paprikaš, pečeni šarana i soma na žaru o čemu će kuharice reći kako se priprema i koje su u tome tajne.

Foto: Ilustracija

 

Komentiraj: