Dan zaljubljenih obilježen uz glazbu, stihove i izložbu umjetničkih slika /FOTO/

Autor: V.P.

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica je u prigodi Valentinova upriličila dvosatni program, a Dan zaljubljenih obilježili su uz glazbu, stihove i izložbu umjetničkih slika. O ljubavi su govorili Pleterničani i njihovi brojni gosti, a sve ponovno po odličnom scenariju i režiji ravnatelja knjižnice Franje Novaka, koji je ovu večer učinio zabavnom i više nego ugodnom za brojne posjetitelje koji su ispunili knjižnicu.

Pjesme o ljubavi izvele su članice pjevačke skupine Golubice iz Nove Kapele, česte gošće u Pleternici, koje su izvele u tri navrata po nekoliko pjesama, zatim je tu bio požeški kantautor Nenad Vlašić na gitari, koji je izveo nekoliko svojih skladbi, a posebno je posjetitelje oduševio ljubavnom pričom i bravuroznom izvedbom rokerskih ljubavnih pjesama, Georga Harrisona i Erica Claptona, te njihovih skladbi koje su pisali zaljubljeni u istu ženu, Laylu.

Ljubavne pjesme su recitirali, autori Jasna Kajtar, Irena Kalan, Dorotea Valenta dok su Anka Dorbić i Vladimir Štibrić na gitari otpjevali jednu starogradsku.

Profesorice hrvatskog jezika Mihajla Vražak, Anita Radeljić i Dražena Obradović recitirale su pjesme iz svjetske antologijske književnosti, Njima se pridružio i Tomo Jelić, čitajući svoje duhovne pjesme te Ivan Abibović, koji je recitirao svoje pjesme iz zbirki koje su pisane na ikavici.

Ljubavnu priču i nekoliko pjesmama na gitari izveo je i Vladimir Štibrić, a ljubavne pjesme recitirali su Vesna Vlašić i Marinko Markota koji je u izboru pjesama ne manje uspješan gledajući ga na stručnjaka u vinarstvu čiju su kapljicu na kraju večeri svi posjetitelji degustirati.

U nastavku su pjesme čitale Anka Kukuruzović i Žarko Jovanović, a sve su zaključile Golubice s nekoliko poznatih arija koje su zapjevali i svi posjetitelji u dvorani.

Izložbu umjetničkih slika postavili su pleternički slikari Irena Kalan, Maja Meter i Dragutin Kepić.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: