Dan vatrogastva: Uz prigodni program oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine….

Autor: S.P.

Dan vatrogastva obilježava se diljem Hrvatske na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Svaka vatrogasna organizacija će obilježavanje započeti paljenjem svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, a u trajanju od jedne minute oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine.

Dan vatrogastva u Hrvatskoj se obilježava 4. svibnja na dan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, čime započinju preventivno promidžbene manifestacije u sklopu obilježavanja svibnja kao Mjeseca zaštite od požara. Niti ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja Dana vatrogastva, s obzirom na situaciju oko pandemije bolesti COVID 19. Obilježavanje Dana vatrogastva će se diljem Hrvatske obilježiti na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Tako će se u sjedištima županija održati i mimohodi vatrogasnih vozila, nastupi puhačkih orkestara, svete mise s osvrtom na dan koji se obilježava, a u svrhu odavanja počasti svim vatrogaskinjama i vatrogascima za požrtvovan i nesebičan rad i trud te kao odraz zajedništva vatrogasaca Republike Hrvatske. Svaka vatrogasna organizacija će obilježavanje započeti paljenjem svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, a u trajanju od jedne minute oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine.

U Požegi će obilježavanje početi u 7.30 sati kada će se u katedrali sv. Terezije Avilske održati sveta misa za sve umrle i poginule vatrogasce i hrvatske branitelje. U 8.15 sati ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi položit će se vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, dok će se u 8.30 sati u trajanju od jedne minute oglasiti sirene na vatrogasnim vozilima ispred vatrogasnih organizacija, odnosno postrojbi.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88