Dan Požeško-slavonske županije: Ovog vikenda bogat program ispunjen kulturnim i gospodarskim zbivanjima

Autor: S.P.

POŽEGA – Visoka obljetnica Požeško-slavonske županije ove će godine biti obilježena bogatim programom ispunjenim kulturnim i gospodarskim zbivanjima. Uz Svečanu sjednicu Skupštine Požeško-slavonske županije i humanitarni koncert za pomoć oboljeloj djevojčici Rini Beble koji će se održati 21. travnja, pripremljeno je i niz drugih zbivanja, najavio je na konferenciji za novinare požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Obilježavanja Dana županije počet će 21. travnja polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade, a potom će se u Glazbenoj školi Požega održati svečana sjednica s dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima na kojoj će biti prisutan i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Iako je Dan županije 14. travnja, zbog Velikog tjedna pomaknuli smo proslavu sedam dana kasnije. Nakon svečane sjednice u večernjim satima održat će se Humanitarni koncert na Trgu sv. Trojstva kako bi prikupili sredstva za liječenje djevojčice Rine Beble. Zahvalio bih se svim institucijama, svim građanima koji su do sada kupili kartu za koncert i onima koji žele pomoći. Pozivam još jednom sve naše građane da u petak budemo zajedno na tom koncertu te tako pokažemo solidarnost – naglasio je župan Tomašević.

Ljuban Čolić, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u Požeško-slavonskoj županiji

U subotu, 22. travnja pripremljen je Sajam na kojem će se predstaviti obiteljska gospodarstva s područja županije. Sajam počinje od 8,00 sati, a nalazit će se na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva. Istog dana u Lipiku održat će se od 17,00 sati Županijski mozaik koji okuplja kulturno-umjetničke amaterske udruge i na kojem će nastupiti oko 500 izvođača iz 20-tak županijskih udruga. Svečanost obilježavanja Dana županije završit će u subotu svetom misom u Katedrali sv. Terezije Avilske u 18,30 sati. Humanitarnoj akciji za malu Rinu pridružio se i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Požeško-slavonske županije čiji članovi su, prema riječima predstavnika sindikata Ljubana Čolića, prikupili pet tisuća kuna koje će uplatiti na račun obitelji Beble.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek