“Dan otvorenih vrata policije”, sutra na Trgu sv. Trojstva u Požegi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Danas na blagdan sv. Mihovila hrvatska policija na poseban način slavi svog zaštitnika i  obilježava taj dan. Na državnoj razini danas će biti centralna proslava i Svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Policijska uprava Požeško-slavonska povodom obilježavanja svog zaštitnika organizirala je malonogometni turnir dok će svečano Dan policije biti proslavljen, sutra 30.rujna 2014. godine.

Svečanost započinje, sutra, u 8,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja smrtno stradalih branitelja na Trgu 123. brigade, nakon čega će u 9 sati biti služena sveta misa u crkvi sv. Lovre u Požegi.

Od 10 sati će biti „Dan otvorenih vrata policije“ na Trgu sv. Trojstva u Požegi gdje će kao i svake godine građanima biti prezenitarana vozila, oprema, tehnika i sva druga sredstva kojima se policija služi u svom svakodnevnom radu. Tom prigodom zainteresirani će građani moći provjeriti i evidenciju o eventualnim kaznenim bodovima. Očekuje se i Simulator prevrtanja u organizaciji HAK-a za što su građani prošle godine iskazali veliku zainteresiranost.

Prezentaciji će se na Trgu sv. Trojstva odazvati kako osnovne tako i srednje škole te se upoznati sa načinom rada određenih poslova policije. Za djecu vrtićke dobi biti će organiziran poseban preventivni program HAK-a „Vidi i klikni“  od 9 do 11 sati u prostorijama Sportske dvorane Policijske uprave. Taj program je veoma zanimljiv i edukativan jer će djeca biti na praktičan način upoznata kako se ponašati i kretati u prometu.

Očekuje se i vježba interventne policije i prezentacija njihove opreme i vozila i drugih sredstava kojima se koriste u specifičnim i složenijim situacijama.

Biti će mnogo zanimljivih prezentacija iz kojeg se razloga građani pozivaju da se odazovu i upoznaju sa specifičnostima i pojedinostima iz rada policije.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot