“Dan otvorenih vrata policije”, sutra na Trgu sv. Trojstva u Požegi

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Danas na blagdan sv. Mihovila hrvatska policija na poseban način slavi svog zaštitnika i  obilježava taj dan. Na državnoj razini danas će biti centralna proslava i Svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Policijska uprava Požeško-slavonska povodom obilježavanja svog zaštitnika organizirala je malonogometni turnir dok će svečano Dan policije biti proslavljen, sutra 30.rujna 2014. godine.

Svečanost započinje, sutra, u 8,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja smrtno stradalih branitelja na Trgu 123. brigade, nakon čega će u 9 sati biti služena sveta misa u crkvi sv. Lovre u Požegi.

Od 10 sati će biti „Dan otvorenih vrata policije“ na Trgu sv. Trojstva u Požegi gdje će kao i svake godine građanima biti prezenitarana vozila, oprema, tehnika i sva druga sredstva kojima se policija služi u svom svakodnevnom radu. Tom prigodom zainteresirani će građani moći provjeriti i evidenciju o eventualnim kaznenim bodovima. Očekuje se i Simulator prevrtanja u organizaciji HAK-a za što su građani prošle godine iskazali veliku zainteresiranost.

Prezentaciji će se na Trgu sv. Trojstva odazvati kako osnovne tako i srednje škole te se upoznati sa načinom rada određenih poslova policije. Za djecu vrtićke dobi biti će organiziran poseban preventivni program HAK-a „Vidi i klikni“  od 9 do 11 sati u prostorijama Sportske dvorane Policijske uprave. Taj program je veoma zanimljiv i edukativan jer će djeca biti na praktičan način upoznata kako se ponašati i kretati u prometu.

Očekuje se i vježba interventne policije i prezentacija njihove opreme i vozila i drugih sredstava kojima se koriste u specifičnim i složenijim situacijama.

Biti će mnogo zanimljivih prezentacija iz kojeg se razloga građani pozivaju da se odazovu i upoznaju sa specifičnostima i pojedinostima iz rada policije.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: