Damir Špoljarić, Damir Hora i OPG Vina Soldo za bijela vina uz još dva požeškog Veleučilišta dobivaju zlatna priznanja, a šampion je graševina Erdutskih podruma

Autor: Jelenko Topić

Sve poznatija eno-manifestacija Vinkovita održana je ovog vikenda jubilarni 20. put u Bukovlju pokraj Slavonskog Broda uz poznati vinogradarski blagdan svetog Vinka, kao 20. općinsko i deveto međužupanijsko ocjenjivanje mladih vina. Organizator je Udruga vinara i vinogradara Igrač iz tog mjesta, a  potporu daje Općine Bukovlje.

Ocjenjivačkom komisijom predsjedao je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d., a to tijelo sačinjavali su najbolji enolozi s područja Slavonije.

Šampionom među bijelim vinima proglašena je graševina Erdutskih vinograda, a zlatna priznanja za svoje graševine dobit će Damir Špoljarić i Damir Hora iz Kutjeva, OPG Vina Soldo iz Vetova za mirisni traminac, te Veleučilište u Požegi za graševinu i bijeli pinot.

Srebro je pripalo proizvodima Damira Špoljarića, OPG Vina Soldo, Davoru Romiću iz Pleternice, požeškom Veleučilištu, Vinima Sontachi iz kutjeva i Vinariji Pavić iz Vetova.

Pored toga brončana priznanja će dobiti Vinogradarstvo i vinarstvo Zrinšćak iz Požege, Ivan Mirković, Vina Garavuša iz Pleternice, Ivan Mitrović, OPG Vina Soldo i Ferdinand Novak iz Kaptola.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek