Čuvaju običaje kraja iz kojeg su potekli /FOTO/

Autor: D.M.

Zavičajni KUD „Rama“ iz Pleternice po 15. puta je organiziralo Smotru folklora pod nazivom „Čuvajmo običaje starog zavičaja“ u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici. U programu su uz domaće folkloraše nastupili i kulturno-umjetnička društva iz Jakšića, Beravaca, Bjeliševca, Farkaševa i Slav.Broda. Oni su pjesmom, igrom, plesom i dramskim nastupima pokazali kako se njeguju i čuvaju od zaborava običaji iz njihove domovine iz koje su potekli.

Sudionike i posjetitelje pozdravio je Jure Vidakušić, predsjednik ZKUD “Rama” a otvarajući smotru čestitke su uputile Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice i Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Smotra „Čuvajmo običaje starog zavičaja“ održava se u prigodi Dana grada Pleternice kojemu je zaštitnik sv. Nikola. Ramci su se predstavili pjesmama starog kraja koje su se pjevale u različitim prigodama. Pokušaj Jure Vidakušić da uz gusle izvede vlastitu pjesmu koju je napisao nije uspio zbog kvara na instrumentu, a Zoran Suton je svirao gajde i frulu uz koje je pjevala mješovita pjevačka skupina pleterničkih Ramaca.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek