Crnogorci nakon nagrade objavili zbirku stihova Lane Derkač

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –Kako smo pisali prije godinu dana lijepa vijest stigla je  iz grada Bijelo Polje u Crnoj Gori. Poznata požeška pjesnikinja Lana Derkač, inače zaposlenica Đačkog doma Požega, dobila je tada međunarodnu književnu nagradu „Risto Ratković“ za najbolju zbirku poezije na 46. Književnoj manifestaciji „Ratkovićeve večeri poezije“.

Na njoj sudjeluju pjesnici iz niz europskih zemalja, a nagrada se dodjeljuje odlukom međunarodnog povjerenstva za pjesničku zbirku na području četiri države jugoistočne Europe.

Ovu vrijednu nagradu Lana Derkač primila je za svoju zbriku  pjesama „Posvajanje neba“ koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih pisaca u Zagrebu.

Godinu dana poslije kulturni djelatnici tog crnogorskog grada još su se jednom odužili ovoj nadahnutoj Požežanki za njen dugogodišnji književni rad.

Javna ustanova „Ratkovićeve književne večeri“ iz Bijelog Polja  u svojoj biblioteci „Književne paralele“ objavila joj je na više od 160 stranica zbirku pod nazivom „Ugovor s prašinom“ koja obuhvaća izbor iz ukupnog poetskog stvaralaštva Lane Derkač.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: