Color Emajl kao velika, Magma kao srednja i Cor kao mala tvrtka dobili Zlatnu kune za uspješno poslovanje /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Tri najuspješnije tvrtke u svojim kategorijama dobile su na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Gospodarske komore Požega Zlatne kune kao priznanja za dobre proizvodne i financijske rezultate.

Predsjednik požeške Komore Luka Balenović pozdravio je nazočne i goste među  kojima su bili saborska zastupnica Martina Vlašić Iljklić, gradonačelnik Požege Željko Glavić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, te govorio o gospodarskim kretanjima na području županije.

-Zahvala poduzetnicima i gospodarstvenicima koji rade i pridonose novim vrijednostima kroz teška vremena, a ove nagrade neka budu podstrek za još predaniji rad – kazao je pozdravljajući laureate i sudionike svečanost Ferdinand Troha.  Obratio se i gradonačelnik.

-Nagrade u gospodarstvu nije lako zaslužiti, a vi ste to uspjeli u vremenu koje je izuzetno teško, pa vam zahvaljujem na uloženom trudu – istakao je Željko Glavić. Iz izlaganja Luke Balenovića vidljivi su gospodarski iskoraci.

-Gospodarstvo je nastavilo pozitivnim trendovima u odnosu na godinu, a podaci o poslovanju 1031 trgovačkog društva pokazuju da su ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 5,3 milijarde kuna, što je više za 12,5% od odnosu na prethodnu godinu s rastom dobiti za čak 50 posto, a prosječna mjesečna neto plaća nastavlja pozitivan trend, te je u prošloj godini 5254 kn. Prosječan broj zaposlenih bilježi rast za 369, te iznosi 8872, a tvrtke su nastavile pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju udvostručen – naglasio je predsjednik Komore Balenović .

Tajnik Komore Marko Dumančić obrazložio je dodjelu ovogodišnjih nagrada, a uručili su ih Balenović, zatim Zdravko Jelčić, član skupštine Hrvatske gospodarske komore i gradonačelnik Glavić.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požege osnovana 2010. godine kao mikro tvrtka s pet zaposlenih, osnovna djelatnost je razminiranje, te su dosad razminirali više od 20 km² raznih terena. U 2021. imali su prihod od 22,6 milijuna kuna, te dobit od 2,6 milijuna, zapošljavaju 22 radnika imaju jednu od najvećih prosječnih plaća u županiji. Treći puta su primili Zlatnu kunu, a ovu je preuzeo Dražen Raštegorac.

Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo godini dobila je tvrtka Magma d.o.o. iz Požege, osnovana 1995. kao tvrtka za proizvodnju, trgovinu, promet i usluge, afirmirani je proizvođač čeličnih konstrukcija s višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i montaži silosa i spremnika, mostova, čeličnih konstrukcija hala, skladišta, poljoprivrednih objekata te industrijskih čeličnih konstrukcija u raznim tehnološkim procesima. Lani su ostvarili 54 milijuna kuna prihoda, te 5 milijuna kuna dobiti, uz rast izvoza od čak 478 posto. Zapošljavaju 118 radnika s kontinuiranim rastom i planovima za buduća zapošljavanja. Ovo im je 5. Zlatna kuna, a primio je Zdenko Prskalo, direktor i vlasnik Magme.

Direktor i vlasnik Color emajla Goran Šutalo preuzeo je Zlatnu plaketu za ovu tvrtku kao najuspješnije veliko trgovačko društvo. On je osnovao obrt 1984. godine iz kojeg je nastala tvrtka koja proizvodi samostojeće i ugradbene kamine i dimovodne elemente. Vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina. Prihodi 2021. su 196 milijuna kuna što je rast od 44 posto, a 75 posto je ostvareno izvozom. Zapošljavaju 418 djelatnika što je 16 posto više no godinu prije. Ovo im je 5. Zlatna kuna.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek