Čokote Branka Jakobovića blagoslovio sadašnji vetovački župnik Dražen Akmačić uz pripomoć bivšeg Tome Mrnjeca /FOTOGALERIJA/

Vincelovske svečanosti u kutjevačkom vinogorju traju cijeli tjedan. Tako je poznati vinar Branko Jakobović iz Vetova okupio u svome vinogradu iznad tog sela na južnim osunčanim obroncima prijatelje i poslovne partnere, kao i brojne goste među kojima je bio i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Oni su pristigli kao i poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef unatoč povelikom snijegu koji nije prestajao padati.

Vetovački župnik vlč. Dražen Akmačić blagoslovio je njegov vinograd, a tu je bio i umirovljeni ovdašnji župnik vlč. Tomo Mrnjec koji mu je bio pri ruci tijekom svečanog ceremonijala u vinogradu.

Branko Jakobović posjeduje ukupno 11 hektara na nekoliko južnih padina gdje prevladava graševina, a još ima nasada bijelog i crnog pinota, rajnskog rizlinga, šardonea i drugog.

Njegov podrum sada proizvodi ukupno 11 vrsta vina među kojima su i tri crna, jedno roze, a ima i predikata.

Domaćin Branko toplo je pozdravio sve sudionike Vincelovske fešte, a počastio ih je brojnim domaćim specijalitetima počevši od suhomesnatih proizvoda i sira pa do bunceka sa kiselim kupusom, pečene prasetine i domaćih kolača.

Tu je zasvirala „Naša grana“ tako da je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment