Članovi požeškog MK Tsunami treći puta pohodili Vukovar odajući počast braniteljima, a na putu im se pridružilo još dosta vozača /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Požeški moto klub Tsunami organizirao je tradicionalnu 3. po redu vožnju za Vukovar. Ruta već poznata polazak iz sjedišta MK Tsunami u Požegi (Zrinska 16) prema Našicama gdje su ih dočekali domaćini članovi MK Racing Našice, te im se priključili kao i prijatelji iz MK Dva grada Valpovo / Belišće, kao i ostali motoristi.

blank

Nastavak je slijedio do Đakova ispred katedrale gdje im se priključilo još motorista, a sve je to popratio sa svojom kamerom prijatelj iz đakovačkog Foto Video studija. Slijedeće stajalište je bilo u centru Vinkovaca gdje su se priključili domaći motoristi među kojima se izdvaja Igor vukovarski branitelj, a on je u nastavku vodio kolonu jer su mu ti putevi jako poznati dok je branio Vukovar.

blank

Tu se Požežanima i ostalim sudionicima pohoda priključio stari prijatelj koji je na svom motoru obišao pola svijeta  Fadil Osmičević – Handžar, a on je svake godine u Karavani za Vukovar i vožnji za Srebrenicu. Požežani su mu obećali sudjelovanje u vožnji za Srebrenicu koja kreće 9. srpnja. Na Trpinjskoj cesti sudionici su odali počast svim poginulim braniteljima, a posebno Blagi Zadri.

-Vukovarski Vodotoranj sa obnavlja ali smo ga posjetili da vidimo kako napreduju radovi – rekao nam je potpredsjednik Tsunamija Branko Rukelj. On je zaštitni znak Vukovara.

Posjet Memorijalnom groblju je nešto pretužno za sve ljude koji dolaze tamo, tako i Požežanima koji su uz lampione odali počast poginulim braniteljima.

Spomen dom Ovčara je slijedeća stanica gdje su se poklonili svim žrtvama, a bilo ih je 261 od kojih je 260 pronađeno. Tu je k bilo kratko predavanje o ratnim zbivanjima. Nastavak je bio kod spomenika na mjestu masovne grobnice gdje su zapaljeni lampioni.

-Tužna srca i s previše emocija nastavili smo put preko Bogdanovaca i Marinaca sve do Sopota pokraj Vinkovaca gdje su nas ugostili domaćini iz MK Vinkovci uz pomoć ostalih klubova Vukovarsko-srijemske županije koji svake godine organiziraju otvaranje sezone uz sudjelovanje svih klubova toga kraja pri čemu je svake godine drugi klub domaćin. Čekao nas je fenomenalan bajkerski grah i pića u izobilju, naravno za sve goste gratis – ističe nam  Robert Krstanović predsjednik MK Tsunami koji se zahvalio na pozivu MK Vinkovci.

Nakon obilnog objeda i druženja nastavili su povratak prema Požegi preko Vrpolja i Slav. Broda. Dan je bio prekrasan, a kiša ih je uhvatila prije Čajkovaca što im nije smetalo jer su opremljeni sa ovakve uvjete. Dolazak u Požegu bio je oko 21 sat gdje ih je u klupskim prostorijama dočekao roštilj koji su pripremili članovi koji zbog svojih privatnih događanja nisu mogli poći u Vukovar. Zahvalili su se Goranu Markoviću, Vlatku Rimcu i Renatu Tomičiću na pripremi večere i dočeku sudionika vukovarskog pohoda. 

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

blank