Članovi požeške HVIDR-e i Specijalne policije uz visoke dužnosnike u “Koloni sjećanja 2015.” u Vukovaru (foto galerija)

Autor: D.K.

DSC_0102 (1200x798)POŽEGA / VUKOVAR – Obilježavanju sjećanja na žrtve Vukovara uz brojne uzvanike sudjelovao je i veći broj Požežana među kojima su bili i članovi HVIDR-a i Specijalne policije “Trenk”.

-Već tradicionalno svake godine organiziramo odlazak naših članova HVIDR-a i Specijalne policije “Trenk” u Vukovar na obljetnicu obilježavanja “Dana sjećanja” na žrtve Vukovara u Domovinskom ratu. Na obilježavanje je krenulo nas 60-ak članova koji su bili sudionici Domovinskog rata kao i članovi njihovih obitelji i obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Nastojimo iz godine u godinu njegovati tradiciju sjećanja kako se nikada ne bi zaboravile žrtve koje su dale ono svoje najdragocjenije, a to je vlastiti život. Iz godine u godinu svi mi vraćamo sjećanja na dane kada se branila Domovina kojom nam se prilikom istovremeno javlja osjećaj tuge i ponosa. Tuga zbog gubitka ratnih prijatelja koji su izgubili svoj život, a ponos jer danas imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku u kojoj su i naši poginuli prijatelji htjeli uživati u toj blagodati. Po dolasku u Vukovar priključili smo se Koloni sjećanja u kojoj smo susreli svoje brojne prijatelje i suborce iz raznih dijelova RH s kojima smo bili na raznim bojištima. Bila nam je čast biti i susresti se s visokim dužnosnicima RH, posebice našom predsjednicom i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar Kitarović – rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Požega Tomo Vrhovac.

Prilikom boravka u Vukovaru svi su bili dionici organiziranih događanja, prisustvovanje sv. Misi, obilasku Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata na kojem su zapalili svijeće i pokraj križeva položili ruže za sve nestale čije je počivalište nepoznato.

-Po polasku iz Vukovara prema Požegi stali smo na Trpinjskoj cesti te smo odali počast poginulom zapovjedniku obrane Vukovara Blagi Zadri, koji je simbol obrane grada Vukovara, kod čije smo biste zapalili svijeće i položili ruže – dodaje Vrhovac.

Povratkom u Požegu članove HVIDR-a i Specijalne policije “Trenk” dočekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa zamjenicima Marijom Pilonom i Darkom Puljašićem s kojima je bio i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha te su svi zajedno u Vukovarskoj ulici paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća još jednom odali počast žrtvama Domovinskog rata kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod biste ispred Veleučilišta u Požegi.

Predsjednik Udruge HVIDR-a grada Požege Tomo Vrhovac zahvalio se u svoje ime i u ime predsjednika Udruge Specijalne policije “Trenk” Željka Grgića svima onima koji su pomogli pri organizaciji odlaska u Vukovar posebno gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji bez čije bi se pomoći teško otišlo u Vukovar. Dakako da se preporučuju za potporu odlaska u Vukovar i slijedeće godine.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot