Članovi KUD-a “Šijaci” iz Biškupaca predstavili se na 2. Festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

Autor: DK

blankZAGREB / BIŠKUPCI – U sklopu 2. Festivala adventskih pjesama koji se održava od 1. do 21. prosinca na lokacijama poput Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, lapidarija Arheološkog muzeja, u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt, u Muzeju Mimara, palači Dverce, Francuskom paviljonu, crkvi sv. Katarine, crkvi sv. Franje Ksaverskog imali su priliku i čast da se sa svojim pjesmama predstave članovi KUD-a “Šijaci” iz Biškupaca.

blankTako su u sklopu te manifestacije Biškupčani imali nastup u Glazbenom paviljonu na Zrinjevc, u sklopu “Pučkog adventa”, gdje su se predstavili sa sedam adventskih/božićnih pjesama. Dvije pjesme su otpjevali uz gajde koje svira voditelj pjevanja u KUD-u Biškupci Robert Sakoman.

blankFestival se održava u organizaciji Udruge za kulturu, Musica nota iz Zagreba, a pokrenut je s ciljem da Zagreb postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe, poput Beča i Praga, i da se na njegovim ulicama i u dvoranama pjevaju adventske i božićne pjesme na svim jezicima svijeta, ističu organizatori. Članovi Prosudbenoga povjerenstva na čelu s maestrom Vladimirom Kranjčevićem, skladatelj Davor Bobić i mag. muz. Jana Haluza pratit će nastupe te dodijeliti priznanja za najbolje izvedbe.

Bila je to prilika da se članovi KUD-a Biškupci u metropoli predstave u najljepšem svjetlu gdje su pokazali sva svoja glazbena odnosno pjevačka umijeća koja njeguju iz generacije u generaciju prenoseći ih s koljena na koljeno.

Foto: M.P.

 

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića