„City band“ ima šest članova, a dva su iz požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / NOVA GRADIŠKA – Glazbeni sastav „City band“ je osnovan u travnju  prošle godine, a nastao je iz nekadašnjeg „Ok banda“ koji se rasformirao.

​​Sastavljen je od svirača iz tri naša slavonska grada Nova Gradiška, Požega i Pleternica.

– U tako kratkom vremenu već smo odradili dosta različiti svirki  kao što su svadbe, te maturalne, djevojačke i momačke  večeri, kao i drugi nastupi – kaže nam osnivač sastava Zlatko Grganić, te dodaje da nastupaju u više mjesta, kao što su Nova Gradiška, Požega, Pleternica, Slavonski Brod, Novska, Zagreb, a imamo dogovorene suradnje i svirke  u Austriji i Francuskoj.

Među planovima „City banda“ je da  u skoroj budućnosti razmišljaju i o snimanju vlastite pjesme. Članovi sastava su: Stjepan Lukačević (tamburica/vokal), Požežanin Toni Leskovar (vokal), Mario Pranjić (gitara/vokal), Pleterničanin  Gabrijel Marovich (klavijatura-harmonika), Karlo Bogdanović (bubnjevi) i Zlatko Grganić (bas/vokal).

U Požegi ih se često može vidjeti i čuti jer nastupaju u više ugostiteljskih objekata, te na zabavnim večerima u pojedinim mjestima.

Inače imaju bogat repertoar počevši od tamburaške glazbe, te pop i rock melodija, ali i odabranih narodnih pjesama za svačiji ukus i različite prigode.

Foto: Cyti band

Više iz kategorije