Požega.eu

CITY band i kulinova seka: Izbor najbolje delicije uz vrhunski bend iduće subote u Velikoj

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
D.K.

POŽEGA / VELIKA – Sve poznatiji glazbeni sastav „City band“ koji je osnovan prije gotovo godinu dana I bilježi zapažene nastupe na području požeškog i novogradiškog kraja, a i šire, nastupit će i zabavljati brojne goste i uzvanike na 4. Festivalu kulenove seke u Velikoj koja će se manifestacija održati u subotu 3.ožujka 2018. godine.

Festival kulinove seke u Velikoj je do sada najveće hrvatsko natjecanje proizvođača, sve poznatije, mesne delicije kulenove seke. Od prošle godine postaje i međunarodno natjecanje jer su se natjecali proizvođači iz 4 države. Postignut je i rekord pristiglih uzoraka na ocjenjivanje, ukupno 97 kulenovih seka, od kojih 9 iz Vojvodine, 5 iz Mađarske, 2 iz BiH, te 81 uzorak iz svih pet slavonskih, Bjelovarko-bilogorske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.Organizator Festivala kulinove seke, Tjednik Kronika požeško-slavonska i njen glavni urednik Vladimir Protić pobrinuli su se za cjelovečernju zabavu na kojoj će uz City band nastupiti i mladi Tamburaški sastav De Gotho.

​​Podsjetimo, glazbeni sastav City band sastavljen je od svirača iz tri naša slavonska grada Nova Gradiška, Požega i Pleternica koji su članovi u kratkom vremenu odradili više različiti nastupa na svadbama, maturalnim, djevojačkim i momačkim večerima i kao i drugim zabavnim večerima u ugostiteljskim objektima u Novoj Gradiški i okolici, Požegi, Pleternici, Slavonskom Brodu, Novskoj, Zagrebu.... Prema riječima osnivača sastava Zlatka Grganića imaju dogovorene suradnje i svirke u Austriji i Francuskoj.

Među planovima „City banda“, o čemu smo već pisali, je da u skoroj budućnosti razmišljaju i o snimanju vlastite pjesme.Članovi sastava su: Stjepan Lukačević (tamburica/vokal), Požežanin Toni Leskovar (vokal), Mario Pranjić (gitara/vokal), Pleterničanin Gabrijel Marovich (klavijatura-harmonika), Karlo Bogdanović (bubnjevi) i Zlatko Grganić (bas/vokal).

Ne treba niti sumnjati da neće stvoriti više nego ugodnu atmosferu na 4. Festivalu kulinove seke u Velikoj gdje će gostovati desetak KUD-ova i folklornih društava, nekoliko grupa koje njeguju baštinu i koji su čuvari baštine, a nastupit će, ne samo s kulenovom sekom koju su donijeli na natjecanje, već će urediti i svoj stol u tradicijskom stilu, za što će također biti nagrađeni.

Na manifestaciji će se prirediti i djevojke za natjecanje za izbor Ljepotice festivala kulenove seke, te prve i druge pratilje koje će također biti nagrađene vrijednim nagradama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo