CITY band i kulinova seka: Izbor najbolje delicije uz vrhunski bend iduće subote u Velikoj

POŽEGA / VELIKA – Sve poznatiji glazbeni sastav „City band“ koji je osnovan prije gotovo godinu dana I bilježi zapažene nastupe na području požeškog i novogradiškog kraja, a i šire, nastupit će i zabavljati brojne goste i uzvanike na 4. Festivalu kulenove seke u Velikoj koja će se manifestacija održati u subotu 3.ožujka 2018. godine.

Festival kulinove seke u Velikoj je do sada najveće hrvatsko natjecanje proizvođača, sve poznatije, mesne delicije kulenove seke. Od prošle godine postaje i međunarodno natjecanje jer su se natjecali proizvođači iz 4 države. Postignut je i rekord pristiglih uzoraka na ocjenjivanje, ukupno 97 kulenovih seka, od kojih 9 iz Vojvodine, 5 iz Mađarske, 2 iz BiH, te 81 uzorak iz svih pet slavonskih, Bjelovarko-bilogorske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

Organizator Festivala kulinove seke, Tjednik Kronika požeško-slavonska i njen glavni urednik Vladimir Protić pobrinuli su se za cjelovečernju zabavu na kojoj će uz City band nastupiti i mladi Tamburaški sastav De Gotho.

​​Podsjetimo, glazbeni sastav City band sastavljen je od svirača iz tri naša slavonska grada Nova Gradiška, Požega i Pleternica koji su članovi u kratkom vremenu odradili više različiti nastupa na svadbama, maturalnim, djevojačkim i momačkim večerima i kao i drugim zabavnim večerima u ugostiteljskim objektima u Novoj Gradiški i okolici, Požegi, Pleternici, Slavonskom Brodu, Novskoj, Zagrebu…. Prema riječima osnivača sastava Zlatka Grganića imaju dogovorene suradnje i svirke u Austriji i Francuskoj.

Među planovima „City banda“, o čemu smo već pisali, je da u skoroj budućnosti razmišljaju i o snimanju vlastite pjesme.

Članovi sastava su: Stjepan Lukačević (tamburica/vokal), Požežanin Toni Leskovar (vokal), Mario Pranjić (gitara/vokal), Pleterničanin Gabrijel Marovich (klavijatura-harmonika), Karlo Bogdanović (bubnjevi) i Zlatko Grganić (bas/vokal).

Ne treba niti sumnjati da neće stvoriti više nego ugodnu atmosferu na 4. Festivalu kulinove seke u Velikoj gdje će gostovati desetak KUD-ova i folklornih društava, nekoliko grupa koje njeguju baštinu i koji su čuvari baštine, a nastupit će, ne samo s kulenovom sekom koju su donijeli na natjecanje, već će urediti i svoj stol u tradicijskom stilu, za što će također biti nagrađeni.

Na manifestaciji će se prirediti i djevojke za natjecanje za izbor Ljepotice festivala kulenove seke, te prve i druge pratilje koje će također biti nagrađene vrijednim nagradama.

0 Comment