Ciljana i brza pomoć Caritasa Požeške biskupije obiteljima koje su nastradale u poplavama

Autor: D.K.

Grb požeške biskupijePOŽEGA – Kako doznajemo da je pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića u Biksupskom domu u Požegi održana 19. svibnja sjednica Upravnog vijeća Caritasa Požeške biskupije na kojoj je bio nazočan i pleternički župnik Antun Ćorković. Na početku sjednice biskup Škvorčević je kazao da je unatoč velikim potrebama poplavljenih na području Požeške biskupije u znak solidarnosti s drugim stradalnicima donesena odluka kojom se dodjeljuje 50.000,00 kuna Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije te jednako toliko Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu za nastradale u poplavi.

Važnost organiziranog prikupljanja i koordinirane raspodjele pomoći potrebnima na području Požeške biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije te susjedne Bosne i Hercegovine je iznimno velika. U tom smislu zaključeno je da  caritasovi volonteri iz pleterničke župe posjete domove na poplavljenom području u Gradcu i Ivandvoru, ponajprije samce i obitelji s brojnom djecom te utvrde njihove trenutačne potrebe u hrani da bi im Biskupijski caritas mogao ciljano i brzo pomoći. Istovremeno volonteri će napaviti popis potreba za uređenje kuća nakon što se voda iz njih povukla. Biskupijski Caritas će brojčano pojačati skupinu volontera koja u Požegi prihvaća humanitarnu pomoć od građana, pojedinih župa i drugih ustanova. Dogovoren je smještaj hrane i drugih potrepština te način na koji se one upućuju potrebnima.

Napravljen je plan za pomoć u namještaju onim obiteljima u Gradcu i Ivandvoru kojima ga je voda uništila a jednako tako i za pomaganje u ponovnoj obradi poljoprivrednih površina. Zaključeno je da se u dogovoru s lipičkim župnikom izradi jedanki plan za poplavljene domove u Lipiku. Pomoć nastradalima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije dostavljat će se u dogovoru s tamošnjim Biskupijskim Caritasom a jednako tako i u Bosni i Hercegovini. Ispitat će se i mogućnosti pomoći nastradalima u Srbiji.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot