ČETVRTI FESTIVALSKI DAN U POŽEGI: Big band Požega, Green house band i diva Zdenka Kovačiček oduševili tisuće gledatelja (FOTO)

POŽEGA – „Aurea fest 2016“ nastavljen je na Trgu svetog Trojstva Festivalom džeza, koji se kao i prošle godine pokazao kao pun pogodak jer je program oduševio više tisuća gledatelja.

Večer je otvorio Big band Požega pod umjetničkim ravnanjem osnivača Zvjezdana Marjanovića Zvekija, a dvadesetak vrsnih glazbenika među kojima je nekoliko eminentnih sa naše estradne scene izveli u desetak popularnih melodija uz dobro prihvaćanje gledateljstva. Kao solisti uz njih su zapjevali Vlatka Kopić Tena, Jelena Korov i Damjan Pirović.

Nastavak programa donio je gostovanje poznatog Green house banda iz Zagreba, te dive domaćeg džeza Zdenka Kovačiček, koja je izvela brojne poznate domaće i svjetske evergrine pokazavaši veliki raspon glasa i donijevši izuzetan umjetnički dojam tako da je na njene izvedbe malo tko od gledatelja ostao ravnodušan.

Na partiju poslije koncerta u dvorištu Gradskog kazališta članovi Udruga šljivara Požega pekli su rakiju šljivovicu koju su posjetitelji kušali, a i tu nije izostalo dobre svirke glazbenika ovog žanra i to iz Osijeka.

Ovog festivalskog dana započelo je i nastavlja se svakodnevno do 3. rujna kod zgrade muzeja pripremanje i kušanje starih jela u sklopu „Muzeja u loncu“. Dakako tu su i sadržaji u Vino-Gradu, zatim Ulični festival u pješačkoj zoni grada, te Dječji zabavni park kod škole Julija Kempfa, ali i nastupi tamburaških i zabavnih sastava u niz požeških ugostiteljskih objekata do kasnih noćnih sati.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment