Četverogodišnje dijete u vozilu s vozačem koji je imao 2,13 promila alkohola, udario u zaustavljeno vozilo i ….

Autor: D.K.

Sinoć, u četvrtak,19. prosinca 2019. oko 20.50 sati u Požegi u Primorskoj ulici, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,13 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, u kojemu se kao putnik na zadnjem sjedalu u sigurnosnoj sjedalici nalazilo četverogodišnje dijete, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak nakon čega je došlo potiskivanja i udara navedenog vozila u osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. Nakon toga je došlo do potiskivanja i udara „Opela“ u zadnji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 28-godišnjak i koji se nalazio zaustavljen pred prijelazom ceste preko željezničke pruge jer je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici iz „Opela“ starosti 36 i 41 godinu, dok je 27-godišnjak smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog neprilagođene brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Predviđene novčane kazne za navedene prekršaje je 500,00 kuna (neprilagođena brzina), od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili 60 dana zatvora (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola), 500,00 kuna (neprilagođena brzina) i 2.000,00 kuna (izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenima). Također slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek