Četverodnevna škola skijanja na Vlašiću za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije Požega /FOTO/

Autor: DK

Četverodnevna škola skijanja za 38 učenika Katoličke osnovne škole Požega i Katoličke gimnazije započela je u četvrtak, 14.veljače 2019. godine na Vlašiću (BiH) koja će trajati do nedjelje, 17.veljače 2019. godine kada je i planiran povratak.

Škola skijanja je organizirana u centru EKO-FIS Vlašić, a sadržajno će obuhvatiti različite skijaške cjeline koje se međusobno nadovezuju i nadopunjavaju. Osim tehnika skijanja smisao ove škole je stjecanje ljubavi prema zimovanju, osamostaljivanje djece uz aktivni odmor, educiranje djece školske populacije o vrijednostima, promicanju i razvijanju svijesti o suradnji sa susjednim zemljama.

Već su prvog dana, ona djeca koja do sada nisu imala priliku stati na skije, savladala vještine skijanja i osposobljena za samostalno spuštanje niz lakše skijaške staze uz pomoć instruktora skijanja i njihovih profesora Marka Vujnovića i Marija Raguža. Svi su oni i pod budnim okom ravnatelja Katoličke osnovne škole Požega prof. Franom Barišićem također iskusnim skijašem i ljubiteljem planinarstva koji stazama na Vlašiću korača kako u zimskim tako i drugim danima tijekom godine.

Vrijeme je više nego idealno kako za učenje skijanja tako i za one koji su već postali i stari skijaši. Oni malo stariji koji su redovito s roditeljima na skijaškim stazama imat će priliku otići uz pratnju i na zahtjevniju stazu Babanovac, koja je u neposrednoj blizini EKO FIS i tamo iskušati skijaška umijeća.

Foto: KOŠ Požega

Više iz kategorije