Četiri požeške prodavaonice Getroa na prodaju ili u zakup

Autor: J.M.D.

POŽEGA – Konzum i Mercator objavili su javnu ponudu za 95 svojih trgovina koje će ići ili na prodaju ili u zakup. Naime, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja 24.ožujka izdala je rješenje kojim je koncentraciju koja nastaje Agrokorovim preuzimanjem Mercatora ocijenila uvjetno dopuštenom. Agencija je propisala niz mjera koje se moraju ispoštovati radi zaštite tržišnog natjecanja. Glavni dio mjera sastoji se u dezinvestiranju ukupno 95 prodavaonica Konzuma i Mercatora, odnosno Getroa.

Drugim riječima, Konzum i Mercator dužni su svojih 95 prodavaonica dati na prodaju ili u zakup. U protivnom, prodavaonice će se morati zatvoriti ili prenamijeniti djelatnost. Konzum i Mercator su ovu odluku ispoštovali i objavili javnu ponudu sa popisom prodavaonica među kojima su se našle i četiri prodavaonice Getroa u Požegi, i to one u Osječkoj, Njemačkoj, ulici Stjepana Radića i Tina Ujevića.

U javnoj ponudi se pozivaju svi zainteresirani poduzetnici za kupnju ili zakup prodavaonica da svoj interes iskažu pismom namjere do 18. kolovoza 2014. Ono što je bitno je da ponuditelj ne smije biti osoba povezana s Agrokorom iii Mercatorom ili članovima njihovih uprava i da mora dokazati kako raspolaže s dovoljno financijskih sredstvaza uspješno poslovanje na tržištu. Vrlo brzo ćemo vidjeti kakva sudbina čeka požeške prodavaonice Getroa.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek