Požega.eu

Četiri pjesme sa Zlatnog glasa zlatne doline 2021. imaju svoje video spotove, pogledajte...

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Četiri pjesme sa Zlatnog glasa zlatne doline 2021. imaju svoje video spotove, pogledajte... Požega.eu | Četiri pjesme sa Zlatnog glasa zlatne doline 2021. imaju svoje video spotove, pogledajte...

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Od 21 nove tamburaške pjesme izvedene na ovogodišnjem Festivalu Zlatni glas zlatne doline održanom sredinom lipnja  u Kaptolu čak su četiri u međuvremenu dobile svoje video spotove što znači da ih mogu emitirati televizije u našoj zemlji i inozemstvu. Uz to na internetu ih ljudi mogu gledati pa su već prikupile na tisuće pregleda.

Pri video spot je snimljen za pjesmu Vječna ljubav koju je izvela Pleterničanka Ana Baketarić, glazbu i aranžman je napisao Stjepan Rudinski, a tekst Zagrepčanka Đurđa Habel. Spot je sniman u staroj kaptolskoj utvrdi s kraja 14. stoljeća i u prostorima barokne crkve Sv. Jurja, u vinogradima na autentičnim lokacijama Parka prirode Papuk , te na prekrasnom gospodarskom imanju obitelji Ljevar i Vinariji Kaptol. Potporu snimanju dala je Općina Kaptol.

Tamburaški sastav Patrioti iz Otočca ima video spot za pjesmu Tiho plače tambura, kojoj je autor njihov primaš Zvonimir Tonković, inače prof. glazbe u tamošnjoj Glazbenoj školi.

Svoju festivalsku pjesmu popratili su video uratkom i tamburaši Rapsodia iz Siska koju se na festivalu izveli pjesmu Ivice Plivelića Sviraj da ne tugujem, te nedavno i duet iz županjskog kraja Stipa i Ilija za svoju pjesmu Kapa koja je zanimljivo podsjećanje na nekadašnju Slavoniju koje takve više nema. To je prikazano i na zanimljivom video spotu.

Navedene spotove možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=JN6umUb3IkY https://www.youtube.com/watch?v=atcHa6Qlmbc https://www.youtube.com/watch?v=L8kHg2hivh4 https://www.youtube.com/watch?v=QPM1EuLt0cg

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.