Četiri lovačke udruge požeškog i pakračkog kraja dobile novčanu potporu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/ZAGREB – Na osnovu prošle godine raspisanog javnog natječaja za sufinanciranje smanjenja  brojnog stanja predatora divljači tj. štetočina Ministarstvo poljoprivrede RH  dodijelilo je sredstva lovačkim udrugama koje su zadovoljile uvjete natječaja.

Potporu su dobile 22 lovačke udruge iz cijele zemlje među kojima su četiri članice Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. To su LU „Fazan“ iz Pakraca kojemu je pripala potpora od 7500 kuna, zatim „Šljuka“ iz Brestovca i „Lapjak“ iz Velike sa po četiri tisuće kuna, te „Psunj“ iz Orljavca kojemu je pripalo 5600 kuna.

Utroškom ovih sredstava navedene lovačke udruge na svojim će lovnim površinama različitim aktivnostima smanjiti broj divljači koje su štetočine u lovištima što će se odraziti i na smanjenje šteta koje ta divljač počini kako u lovištima tako i na susjednim poljoprivrednim površinama. To znači da će i naknade koje lovci plaćaju zbog počinjenih šteta divljači na usjevima biti manje čime se postižu uštede u njihovom djelovanju.

/Foto: arhiva, pozega.eu/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: