Četiri kutjevačka vatrogasca dobili spomenice za 10 godina u vatrogastvu, a bivši županijski čelnik vatrogasaca Željko Petrović dobio počast /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Na godišnjoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo donedavni predsjednik Županijske vatrogasne zajednice(VZ) Željko Petrović proglašen je njihovim počasnim čelnikom, te mu je uručena prigodna plaketa, a  Vlado Previšić, Leon Oreč, Ivan Mitrović i Ivan Mlađen primili su spomenice za desetljeće rada u vatrogastvu.

Gosti skupa bili su počasni predsjednik ovog DVD-a Stjepan Pavliček, koji je nedavno dobio priznanje za 70 godina rada u vatrogastvu, zatim predsjednik Županijske VZ Dragutin Žnidarec, savjetnik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar i županijski vatrogasni pročelnik Marko Ašenbrener.

Tajnik DVD Kutjevo Stanislav Ašenbrener podnio je izvješće o radu Zapovjedništva i Upravnog odbora tijekom prošle godine ističući prezentaciju vatrogastva mališanima vrtića u Kutjevu i Kaptolu, saniranje šteta od nevremena u Požegi i Treštanovcima, dobivanje autocisterne kapaciteta 6400 litara, 59 intervencija u trajanju od 75 sati i nastupom 215 vatrogasaca, te vježbe i natjecanja.

-Izgradili smo garažu, sva vozila su zaštićena , nabavili smo dosta opreme, a u suradnji s Gradom Kutjevom kupljeno je zemljište, te se priprema gradnja novog vatrogasnog doma- istakao je predsjednik kutjevačkih vatrogasaca Josip Ašenbrener. Počasni predsjednik Pavliček podsjetio je na povijest društva, a Željko Petrović se zahvalio na dugogodišnjoj suradnji.

-Grad  ima dosta obaveza, prihodi su smanjeni, no nastojimo sve rješavati pogotovo u vatrogastvu jer je vidljivo da u naseljima gdje vi djelujete ima niz aktivnosti – kazao je pozdravljajući skupštinare Ivica Malnar.

Predsjednik VZ županije Dragutin Žnidarec pozvao je na redovito financiranje vatrogastva zbog  obimnih obaveza i potreba društava. Skupština je prihvatila sva izvješća.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88