Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Čestitka gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana branitelja Grada Požege: ʼSjetimo se kada je u Vidovcima postrojen 63. samostalni bataljun ZNG-aʼ

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: pozega.hr
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Čestitka gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana branitelja Grada Požege: ʼSjetimo se kada je u Vidovcima postrojen 63. samostalni bataljun ZNG-aʼ Požega.eu | Čestitka gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana branitelja Grada Požege: ʼSjetimo se kada je u Vidovcima postrojen 63. samostalni bataljun ZNG-aʼ

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: pozega.hr
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Poštovani hrvatski branitelji, dragi sugrađani!
Danas obilježavamo Dan branitelja Grada Požege, sjećajući se 13. lipnja, datuma kada je u Vidovcima postrojen 63. samostalni bataljun Zbora narodne garde. Ta postrojba, jedna od najstarijih i najčasnijih iz Domovinskog rata, postala je temelj 123. požeške brigade Hrvatske vojske, koja je svojom hrabrošću i odlučnošću čuvala naš grad i cijelu Požeštinu od ratnih razaranja.
Vaša nesebična ljubav prema Domovini, hrabrost i predanost, pod zapovjedništvom generala Miljenka Crnjca, osigurali su mir i slobodu koju danas uživamo. Vaša žrtva i doprinos ostaju trajno urezani u povijest našeg grada i države.
Na današnji dan, blagdan svetog Antuna Padovanskog, pozivam sve nas na zajedništvo i ustrajnost u izgradnji Hrvatske iz snova naših branitelja. Uz poseban pijetet prisjećamo se svih onih koji su dali svoje živote za slobodu i suverenitet Republike Hrvatske. Zahvalnost iskazujemo i obiteljima poginulih, umrlih i nestalih branitelja, čuvajući uspomenu na njihovu žrtvu zauvijek u našim srcima.
Neka nas duh zajedništva i solidarnosti vodi u izgradnji bolje budućnosti za sve nas.
Gradonačelnik Grada Požege
dr.sc. Željko GlavićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo