Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Češljakovci se okupljaju sjećajući se Ive Labavog – Donji kraj odnio pobjede 

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Češljakovci se okupljaju sjećajući se Ive Labavog – Donji kraj odnio pobjede  Požega.eu | Češljakovci se okupljaju sjećajući se Ive Labavog – Donji kraj odnio pobjede 

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mještana Češljakovaca organizirali su 1. Memorijalni turnir Iva Labavi. Riječ je o malonogometnom turniru i druženju žitelja toga sela kaptolačkog kraja koje je prije tridesetak godina nakon dugogodišnjeg rada u inozemstvu pokrenuo Češljalija mještanin Iva Labavi. Turnir se održavao gotovo svake godine uz konstantnu podršku Ive Labavog.

Nekoliko godina turnir nije organiziran da bi prošle godine bio obnovljen na inicijativu mladih Češljaklija, te je na odlučeno da će se ubuduće redovito održavati u čast Ivi Labavom. Mještani tako nastavljaju njegovu zamisao iako Labavi više nije među njima.

Na ovogodišnjem turniru je sudjelovalo pet ekipa: Donji kraj, Gornji kraj, Golo Brdo 1, Golo Brdo 2 i Velika. Ekipe su bile sastavljene pretežito od sadašnjih i bivših mještana sela Češljakovci i Golo Brdo.

Nakon žestoke borbe uz gromoglasno navijanje brojnih posjetitelja pobijedila je ekipa Donji kraj, koja je za nagradu dobila prijelazni pehar na kojega će se svake godine upisivati pobjednik turnira. 

Kruna turnira je bila tradicionalna prijateljska utakmica veterana Donjeg i Gornjeg kraja, u kojoj je također pobijedila momčad Donji kraj. 

Organizatori su se pobrinuli i za one najmlađe posjetitelje za koje su pripremili tzv. malu olimpijadu - sportske aktivnosti pod stručnim vodstvom Tanje Josipović, a nakon završetka djeca su nagrađena prigodnim poklonima. 

Na samom događaju okupilo se 200-tinjak Češljaklija i njihovih gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Memorijalni turnir završio je zajedničkom večerom i druženjem u Društvenom domu Češljakovci za što se pobrinula skupina organizatori, te glazbeni program uz nastup Tamburaškog sastava Paori u kojemu pak svira jedan Češljaklija.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.